2015. október 18., vasárnap

Zsálya és szerecsendió

Mégiscsak megihlettek végül ezek a szárított gyógynövények :-)
Persze nem tervezem lecserélni a gardróbomat, de mivel Árnika egy szóval nem mondott olyasmit, hogy ehető pályaműveket nem lehet beküldeni, kaptam magam, és összedobtam egy zsályás-szerecsendiós sütőtökpitét.
Na jó, a szerecsendió gyógyhatásairól nem tudok, az legyen inkább fűszernövény, viszont a zsályateát nagyjából MINDENRE ajánlják, de torokgyulladásra egészen biztosan, szóval ő nem lóg ki a kategóriából :-)



"Versenyen kívül" is érdemes a megörökítésre, nagyon finom lett. Az alapja egy sima sós pitetészta, gyorsan választottam egyet találomra a neten. Kerek formába nyomkodtam (nem volt kedvem kiszedni a helyéről a gyúródeszkát), kicsit elősütöttem, majd ráöntöttem a következő tölteléket (és ezt már én improvizáltam, nem a Google barátkozta nekem): 3 tojás, 2 dl főzőtejszín, egy kb. félkilónyi sütőtökből készített püré, jó adag reszelt cheddar sajt, só, zsálya, őrölt szerecsendió.

Visszatettem a sütőbe, és addig hagytam benn, míg a teteje megszilárdult, az oldala pedig szemmel láthatóan barnulni kezdett.

Próbáljátok ki, tényleg jó :-)


2 megjegyzés:

  1. Hűha, nyami! Nagyon finom lehetett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg az volt, szerintem állandósítom a receptet. Csak rendesen elő kell sütni, mert nekem sajnos egy kicsit "szalonnás" maradt a tésztája, de az szerencsére inkább csak csúnya, mint rossz.

      Törlés