2015. szeptember 30., szerda

Tudom....sapka-sál :-D

Nincs még január, de azért eszembe jutott a cseresznyeszedős vicc, mert mi mást kötnék most, a hideg évszak közeledtével, mint sapkát meg sálat.
A múltkor kötöttem Szilvi kolléganőmnek egy Wurm sapit Malabrigo Arroyo fonalból, ami finom puha volt, csak jó drága, ezért amikor Szilvi úgy döntött, hogy valami nyakbavalót is szeretne hozzá, akkor már a színben hozzáillő, de jóval "hétköznapibb" áron elérhető fonalak között nézelődtünk. Így esett a választásunk a Merino Extra Fine-ra, ami nekem régóta a szívem (egyik) csücskében van.

Nem került viszont be mellé a csücsökbe a Frangiflutti sál (vagy kendő), leginkább azért, mert nincs jól megírva.

Persze haladok vele, és egyébként jól is mutat a választott fonalból, meg a sapkához is menni fog, szóval szép lesz ez, csak valószínűleg nem fogom tömegesen gyártani.


Ilyesmi lett a sapec.


És így néz ki most a sál. A képről nem annyira egyértelmű, de tényleg van egy pont ugyanilyen árnyalat a sapkában :-)


4 megjegyzés:

  1. Szép lesz, nagyon tetszik ez a sapka!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :-) Már nagyon régen a kedvencek közé pakoltam ezt a sapkát, de olyan réges-régen, hogy magamnak már valószínűleg meg se csináltam volna (fordult azóta egyet-kettőt az érdeklődésem a kötésminták terén). A kolléganőmnek viszont szívesen megkötöttem, így két legyet ütöttünk egycsapásra: én kipipáltam egy listás darabot, neki lett egy sapkája :-)

      Törlés
  2. Annyira jó lett és lesz!!! Vicces, mert pont a héten néztem ki én is ezt a sapit, nemsokára elkezdem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :-) Elkészültem közben a kendővel is, csak azok a szálak, jaj nekem. Miután eltüntettem őket, bemutatom őkendőségét.

      Törlés