2018. június 9., szombat

A MÁSIK sárga

Áprilisban elkezdtem egy Hello Yellow pulcsit, de valami nagyon nem stimmelt, és kb. háromnegyed készültségnél beláttam, hogy le kell bontani az egészet. Akkor hetekig csak nézegettem a tök jó mustársárga Cotton Merinókat, hogy hát valaminek lennie kéne velük, de neeem, nincs kedvem, én kicsi vagyok és éhes, és nem is tudok kötni, és jaj, úgyis el fogom rontani megint. Nem mertem ugyanannak még egyszer nekiállni, kiválasztottam egy új mintát (ezt a Calla Lily nevűt), amit tulajdonképpen még mindig nem egészen értek, hogy miért azt, meg egyáltalán hogyan, és vajon mit szívtam, amikor eldöntöttem, hogy EZ legyen, de most már mindegy, mert kész, és jó lett.

Elég régóta kötök, de inkább olyasmit, aminél nagyjából mindegy, hogy épp jó a méret, vagy egy kicsit kisebb/nagyobb, egy pulóverre pedig ez nem igazán jellemző, annak nem árt, ha rendesen áll.
Valahogy úgy alakult, hogy elkezdtem már néhányat, és gyerekméretben olyan is volt már, amit befejeztem, de saját magamnak ez az első.

Viszonylag gyorsan elkészült, talán a pünkösdi hosszú hétvégén kezdtem.

Sajnos az első pulcsi bontása után nem mostam ki a fonalat, pedig kellett volna, de tanulságnak ez jó lesz, végül is annyira nem feltűnő, hordható lett a végeredmény, de hát ejnye, nem véletlenül mondják a tapasztaltak, máskor nem akarok okosabb lenni.

A leírás érthető, tök rendesen meg van írva, technikailag nem volt benne most különösebb újdonság, mondjuk előfordulhat, hogy az ujján a szívecskéket végig rosszul kötöttem, de legalább következetesen, így végül egy egyenletes minta alakult ki, soha rosszabbat.

Kötés közben úgy nézett ki, hogy durván V-nyakú lesz - és itt kezdtem el kételkedni a saját épelméjűségemben, hogy MÉÉÉÉR' választok ki egy V-nyakú pulcsit én, akinek híresen rosszul áll, nem véletlen, hogy nincs, csak mintha ezt így törölték volna a memóriámból - na de mindegy, amikor ezen elkezdtem filózgatni, addigra már majdnem kész volt, és meg kellett kötni akkor is, ha egyébként a fejem tetejére állok. Aztán a leláncolás I-cordja szépen kikerekítette a V-t, így teljesen használható, bár azért egyáltalán nem mindegy, hogy mit vesz alá az ember.

Na de képek. Sok, mert szerintem olyan jópofa részletek vannak benne.

 Így néz ki elölről


Így meg hátulról


Ilyen az oldala


 Ilyen az ujja


 Ez pedig az ujján végigfutó minta, állítólag szívecskés, ezért gondolom, hogy elronthattam, mert ezek nem szívecskék, de azért tetszenek :-)


 Az alja meg így találkozik, tényleg, ilyet még nem is csináltam korábban



Kakukktojás: ez meg a húgom :-D 

Fonal: Drops Cotton Merino
Tű: 3,75 és 3,25 mm






6 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy nem szívecskék, de egyformák, és még mindig elmondhatod, hogy "kuss, én így szállok le a bicikliről". :-)
    Klassz lett, és jól is áll!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Igen, az egyformaságuk az már pont jó :-D Különben is, az én szívecském ilyen, és kész, teljesen igazad van :-D

      Törlés
  2. Jó lett, kár lett volna kihagyni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is örülök, hogy végül tényleg megcsináltam. (Bár a Hellow Yellow lett volna olyan igazán az ÉN pulóverem... hátha egyszer újból megpróbálom, bár rutinos kötők ránéztek, és valószínűleg a minta volt a hunyó, nem én.)

      Törlés
  3. Nagyon szép, finom és egyben vagány darab, és igen jól áll!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Akkor most őszig nézegetem, mert NEM akarok nyáron olyan időt, hogy hordani lehessen :-)

      Törlés