2018. március 24., szombat

Mérges kicsi pulcsi

Múltkor felbosszantott ez a kis büdösbogár, és olyan ideges voltam, hogy bele akartam koncentrálni valamibe a feszültséget.
(Izé, nálam nem csupa rózsaszín felhő meg mosolygás van, bár igyekszem, hogy Zuzinak főleg az jusson, de ehhez nekem ki KELL tombolnom magam valamilyen formában. Szerencsére komoly randalírozásra nemigen van szükség, egy kis merülés a fonaltengerben elég nagy csodákra képes.)
Kiválasztottam egy pulcsimintát, hirtelen felindulásból jól megvettem, kerestem hozzá fonalat, amit eléggé ismerek ahhoz, hogy egy ekkorka fecniméretű darabba kötéspróba nélkül is bele merjek vágni (Drops Cotton Merino), és hajrá.
Tulajdonképpen soha életemben nem kötöttem még pulóvert (csak valamiféle poncsó-pulcsi hibridet, meg egy kardigánt nagyban, és párat kicsiben), szóval jó kis gyakorlódarab volt ez a miniméret. Új technikát is tanultam, eddig mindig csak raglánujjakat kötöttem, ez meg a contiguous technikának  - Hogy mondják ezt magyarul? MONDJÁK ezt magyarul? - egy változata, a kidolgozója csak Ziggurat-módszernek hívja.
Az eleje nagyon odafigyelős volt, alvásidőre való, aztán a sima részeit már a - nyilván tévedésből - pár percig nyugton játszó leánygyermek jelenlétében is lehetett kötni. Végig kitartott a lendület, egy hét alatt kész is volt a pulcsi, száleldolgozással, mosással-gőzvasalással, fotózással együtt.
A dokumentálás viszont elég sokat váratott magára, valahogy a blogvezetés kicsit - nagyon - háttérbe szorult a Zuziidőszámításban, szerintem a másik blogom még azt se tudja, hogy van egy gyerekem :-D


A delikvensnek eléggé zsizsikes a s.gge, ezért illik valamivel lefoglalni a fotózás idejére. Így csak Röfi mocorgott - majd ellátom a baját -, a pulcsi nyugton maradt nagyjából. 


Persze még mindig közel s távol a legjobb megoldás, ha az apró mancsokba olyasmit helyezünk, amit általában szigorúan nem szabad nyomkodni. 


Ha eléggé belefeledkezik, és nem figyel, akkor viszonylag jól meg lehet közelíteni hátulról anélkül, hogy elszaladna, és valami őrült fejenpörgésbe kezdene. 


Persze semmi nem tart örökké, van, amikor KÉT teljes távirányító bevetése mellett is csak egy pici kék foltot talál az ember ott, ahol az előbb még a gyereke volt. 

Fonal: Drops Cotton Merino maradványok
Tű: 3,5 mm Addi Lace, máskor inkább fával kötök, ezzel ronda

2 megjegyzés:

  1. Cuki a pulcsi. Pont olyan, mint amit Zuzi megérdemel! :)
    Röfit meg ne bántsd, csak parancsra cselekedett! :) Esetleg máskor köss neki is pulcsit, hátha annak szemlélésébe, és a saját pulcsijával való összehasonlításba belefeledkezik a ded. :)

    VálaszTörlés
  2. A foltokból is jól látszik, mennyire klassz a pulcsi. De hogy ez a gyermek már akkora nagy, mint amekkora öt perce az enyém volt, ez döbbenet! Kell most már szervezni valami pikniket, ahol összeereszthetjük őket.

    VálaszTörlés