2018. július 8., vasárnap

Régi fonal, új pulcsi

Pár évvel ezelőtt nagyratörő terveim lettek volna mintegy húsz gombolyag rózsaszín Lana Gatto Nizza fonalból. A Gombolydában nem volt, csak tíz, azt mind behörcsögöltem, viszont mire a másik tízet meghozták volna, meggondoltam magam, és nem kértem többet mégse, viszont az első tízet már nem vittem vissza. Néha megnéztem, de főleg csak úgy henteregtek a dobozban.

Egészen addig, míg idén tavasszal egy kötős csoporttárs feltett egy képet egy rakás fonalról, hogy abból Derecho lesz nyárra. Csak így ukmukfukk, Derecho. Gondolkodtam, hogy én vajon tudom-e, hogy az micsoda, illetve kéne-e tudnom, aztán inkább kikerestem, és láttam, hogy amit Judit köt, az egy kendő, amit viszont én fogok, az egy top. Első látásra eldöntöttem ugyanis, hogy KELL.

DK vastagságú fonal kellett hozzá, valami nyári, és hát lehetőség szerint a meglévő készletből. Azonnal beugrott, hogy végre, hurrá, ezt abból a rózsaszínből fogom megkötni.

Tulajdonképpen ennyi a történet, innentől nem volt benne túl sok izgalom, megvettem a mintát, fogtam a tűt meg a fonalat, és megkötöttem. Ciki, de nincs se tanulság, se csattanó, se semmi "de", szokatlan módon még csak le se bontottam háromszor, mondjuk az nem is hiányzott volna. A felső is csak egyszerűen jó lett, nem izgi, nem vagány, nem bonyolult.

Ámbár - jut eszembe - a fonalvégek eldolgozása közben azért sikerült belevágnom a fonalba, ahol nem kellett volna, és a 6 szálból legalább kettőt átvágtam, szóval azért ezt se úsztam meg csúnya szavak használata nélkül, aztán úgy döntöttem, legyen szerencsejáték, mert lehet, hogy sose szakad el, ha meg mégis, akkor az utolsó 3 sort nem lesz akkora nagy szívfájdalom visszabontani, most viszont nem lettem volna rá hajlandó.

Vicceskedős képek egyenesen Felcsútról.


Az eleje

A hátulja


Az ujja, és a kis izék a fonalban közelebbről


Valószínűleg kasvirágok


Igényes kerti outfit

Minta: Derecho top
Fonal: Lana Gatto Nizza 
Tű: 3 és 3,5 mm
Türelmesen fényképezett: Dani


4 megjegyzés:

 1. Azt már a fészen írtuk, hogy jó lett a pulcsi, de itt most az is feltűnt, hogy levágattad a hajad! Az is jó lett!:)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó! És tetszik a fonal is. A színes is és a textúrája is...

  VálaszTörlés
 3. Szép a pulcsid, tetszik a színe és nagyon jól áll rajtad!

  Régóta olvaslak, csak sosem szólaltam meg eddig. Fb-on is olvastalak, aztán gondolom zárttá tetted. Bejelölnélek ismerősnek, nagyon örülnék, ha beengednél majd. (Nem ebben a pillanatban rögtön, ahogy legközelebb ott járok.)
  Márta

  VálaszTörlés
 4. Tragikusan régen olvastam blogokat, de... Nagyon jól nézel ki és szuperül áll! :)

  VálaszTörlés