2016. december 31., szombat

Összefoglaló - 2016

Előfordulhat,hogy a minilány nyúlsapkáját befejezem ma még, de pl. Daninak a szarvasosat már biztos nem, szóval itt az ideje a szokásos éves összesítésnek.
Kötős-horgolós fogadalmat jól tettem, hogy nem tettem, az csak idegesített volna.

Örömmel láttam, hogy a kendőlétszám-stopot MAJDNEM sikerült betartanom, csak kettő készült, egy kötött, meg egy horgolt; ami sajnos rosszabb ennél, hogy mind a kettő itthon maradt, és a saját készletet növeli. Pedig mondjuk szépek, csak tényleg lehetetlen annyit hordani, mint amennyi van.

Amin meglepődtem, hogy Dani idén - a powerbank tokját leszámítva - nem kapott semmit, bár megpróbálkoztam neki egy sapkával, amit ugye eddig kétszer lebontottam, cserébe viszont egyszer se fejeztem még be.

Huszonhárom elkészült darabot listáztam, ez valójában huszonöt, de akárhogy keresek, momentán nem találok képet a kézen kötött bazivastag sapka-nyakmelegítő-szettről, meg egy pár rózsaszín minizokniról, pedig mindkettőről van. Tizenhatan (illetve tizenheten) készültek másnak, és kerültek el a háztól, ez se rossz arány.

Azzal nem vagyok teljesen elégedett, hogy MEKKORA darabok készültek, mert ezek tulajdonképpen már megint majdnem mind csak kiegészítők, és nem igaz, hogy egy év alatt egy nyomorult kardigánon kívül semmi értelmes ruhadarabot nem vagyok képes megkötni, tehát sebességben és kitartásban megint nem fejlődtem semmit.

Várhatóan jövőre se fogok, mert el leszek foglalva, és valószínűleg különleges világnapokon férek csak hozzá a tűimhez meg a fonalaimhoz. Hiányozni fog, de én döntöttem úgy, hogy változzon a prioritás, hát akkor most nem rinyálok, hanem várakozással nézek a fonalazásban minden bizonnyal szegényebb, de új "kalandokban" és túlélőkihívásokban valószínűleg igencsak bővelkedő 2017-es év elébe.










9 megjegyzés:

  1. Ne ásd azért még el azokat a kötőtűket. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Maradnak elöl :-) Hátha majd segítenek ébren maradni, pl. kitámasztom velük a szememet, vagy hasonló :-D

      Törlés
  2. Sok boldogságot a kis babszemhez, legyen nagyon vidám 2017-etek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Attól tartok, eleinte sírunk is majd eleget :-D (De ha közben ugyanúgy röhögünk magunkon, mint az idén, akkor azért nem lesz komoly baj.)

      Törlés
  3. Lányoknak nagyon jókat lehet kötni, meglásd :) akkor is, ha kevesebbet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak gondolom, eleinte nem nagyon érdemes :-D
      Pl. amíg a kis szaros gyorsabban nő, mint ahogy én kötök.

      Törlés
  4. köthetsz előre sok hónapra :) elkezdhetsz neki húsvétkor valami karácsonyi ruhát, 3 számmal nagyobbat :D

    VálaszTörlés
  5. Ajánlom a horgolást: gyors, lányoknak nagyon jó minták vannak, és szoptatás közben kiváló elfoglaltság.... :-)) Sok boldogságot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sejtem, hogy ilyet csak az amatőrök kérdeznek, de akkor melyik testrészeddel fogod közben a babát? :-o (Jó, majd biztosan rá fogok jönni :-D )

      Törlés