2015. december 31., csütörtök

Szürke betörősapka

Kötöttem egy teljesen egyszerű bordás sapkát 2x2-es passzémintával végig. Fejvakarást csak a kezdő szemszám okozott, mert nem volt kedvem a kötéspróbához, és végül a fonallal való, hosszú évekre visszanyúló, a legkevésbé sem harmonikus kapcsolatunkra hivatkozva ezt el is sumákoltam, cserébe négyszer kezdtem újra, de végül jó lett.

Ami miatt még aggódtam egy kicsit, hogy kettes tűvel felhajtható szélű sapkát kötni annyira nem gyors, és még csak nem is izgalmas feladat, szóval tartottam tőle, hogy menet közben elfogy a lelkesedésem. Ez azért lett volna végzetes hiba, mert kizárólag csak december 27-én tudtam átadni, és legközelebb mondjuk egy év múlva lett volna rá lehetőségem, vagy esetleg nyáron, ami meg jó-jó, csak akkor pont nem kell sapka. Az átadás reggelén még vizes volt, de időben megszáradt, jó lett a mérete is, meg minden.

Ja, és hiába, hogy mérhetetlenül utálatos dolog ez a vékony fonal, meg a fogpiszkáló-vastagságú tű, a kötésképem egész kulturáltan néz ki, szóval megérte vele bíbelődni.









Minta: 140 szemmel kezdtem, kötöttem 2x2 bordamintával 27 cm-t, a fogyasztást innen puskáztam: Tri Koigu
Fonal: Drops Baby Merino
Tű: 2 mm




5 megjegyzés:

  1. Kettes tűvel? Barátom, egy hős vagy! Nagyon klassz lett ez is.

    VálaszTörlés
  2. Muszáj volt. A saját Torsion sapkámat 2,5-össel kötöttem (Baby Merino az is), és mosás után Torsion zsák lett belőle. Most tutira kellett mennem, nehogy megint kinyúljon. Másrészt meg Kata kedvéért akár egyes tűvel is kötnék, mondjuk nem tudom, létezik-e akkora, de ha igen, akkor kötnék vele 😊

    VálaszTörlés
  3. Valamelyik blogon volt egy hős anya, aki hústűvel kötött babapulóvert, hogy méretarányos legyen. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, azt nem láttam, de tényleg eléggé elszánt lehetett :-D

      Törlés
    2. Elég meredek. :))

      Törlés