2015. december 1., kedd

Ők játszottak velem

Tegnap volt a Little Black Hat játék határideje, és azt képzeljétek el, hogy hat sapka is készült ebből az alkalomból. Bemutatom őket sorban.

A legelső sapkát Kata küldte, akivel az előző munkahelyünkről ismerjük egymást, jó sokáig dolgoztunk ott mind a ketten. Neki van egy tök jó öltözködős blogja, és nagyjából bármilyen ruhadarabot képes egy másik ruhadarabbá átalakítani. Most például szoknyából gyártott sapkát, és MINDENT felvarrt rá, amit talált, de szerintem jól tette.
Mivel egyébként csak a macskák voltak otthon, Kata Boldizsár mackót kérte meg, hogy mutassa be az elkészült darabot:
A következő kisfekete egyenesen Svájcból érkezett (és mégsem svájcisapka :-D ), Katitól, akit valamelyik kötős Facebook-csoportból ismerek. Egyébként is épp belefogott egy fekete sapkába a lányának, és ha már így alakult, gondolta, a játékon is részt vesz vele. A fekete fonalat egy darabon vékony, csillogós fémszállal fogta össze, így egészen ünnepélyes kinézete lett.A Kavicscukor blog házigazdája, Orsi, egy vidám betörősapkát készített. A bordás kötésű passzérészbe vidám színes fonalat fűzött, ettől valami egészen különleges szövetmintának néz ki, nekem nagyon tetszik. Ugyanabból a színes fonalból hatalmas pompon is készült a sapka tetejére. Betörni az ajánlás ellenére nem ebben mennék - túl könnyű felismerni :-)Bea a feketeség alól felmentést kért és kapott, majd kötött egy antennás alapsapit szürkéből, és úgy döntött, hogy különféle kitűzőkkel dobja fel. Ez annyira jól sikerült neki, hogy a sorozatgyártást abba se tudta hagyni. Nézzétek, mi mindent lehet egy sapkára tűzni:Csilla sapkájának azért örülök különösen, mert azt mesélte, hogy valamikor tanult egy kicsit horgolni, de igazából nem sok gyakorlata volt. Nemrégiben viszont úgy döntött, hogy horgol a kifiának egy Minion-sapit, szóval leporolta a horgolótűjét, kért egy kis segítséget az elinduláshoz, és aztán tökéletesen teljesítette a feladatot. Ezek után kedve támadt részt venni az én sapkás játékomban is, amire ezt a helyes kis fehérszegélyű, gombos-virágos kalapot készítette.
Annás tegnap este befejezte a horgolást, és ezt e-mailben jelentette is. Ámde én este inkább aludni szoktam, így csak ma reggel láttam, hogy ő is elkészült. A fényképezést ma reggelre halasztotta, és el is küldte a bizonyítékot, viszont megkért, hogy ne mutassam be a sötétben, vakuval készült fotókat, mert nincs velük megelégedve, és szeretne jobbakat készíteni. A sapka különben  klassz lett, és Annás kislányának, Annácskának már megint szemtelenül jól áll. A kérését majdnem teljesen tiszteletben tartva kivágtam egy kockát a képből, és csak azt mutatom meg. Íme, a bizonyíték, hogy sapka igenis VAN, és Annás teljes joggal szerepel a "hivatalos" résztvevői listán.A hat ügyes, gyors és kreatív játékos között még a mai nap folyamán, amikor legközelebb megint ráérek egy kicsit, valahogyan kisorsolok négy nyertest. Mivel nem mindenki köt-horgol életvitelszerűen, plusz még csak nem is lakik mindenki Magyarországon, a nyereményeket lehet, hogy nem sorsolni, hanem "osztani" fogom, ha senki nem bánja.
2 megjegyzés:

  1. Egyik szebb, mint a másik, gratulálok minden szerencsés résztvevőnek! :-D

    VálaszTörlés
  2. Tök jók lettek az összes sapik :) Mindenkinek gratula! És Maris, sorsolj vagy ossz kedved szerint...

    VálaszTörlés