2015. december 31., csütörtök

Hajléktalankesztyű ajándékba

Úgy alakult, hogy a Honey sapka végül karácsonyi ajándék lett, de akkor már kellett hozzá még valami, hogy kicsit komolyabb ajándék-kinézete legyen. Azt magamtól is kigondoltam, hogy kötök egy ujjatlan kesztyűt, aminek az elején ugyanaz a csavart minta megy majd végig, mint ami a sapkán is van. Az külön szerencse, hogy ezt már mások is kitalálták korábban, és kiadtak belőle egy jó kis ingyenes mintát :-)


Itt még én mutogatom, aztán nem sokkal ezután becsomagoltuk és elajándékoztuk. Úgy tűnt, hogy sikere van, de innentől már tulajdonképpen nem tartozik rám :-)

Minta: Honeycomb, karácsony előtt ingyenes volt a Ravelryn, amúgy fizetős
Fonal: egyszer volt, hol nem volt Mosó Masa
Tű: 3,5 és 4 mm

4 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik!! :) Èn még fél éve sem tudtam magam rávenni, hogy megtanuljam a csavart mintát, de most kedvet kaptam hozzá... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsiben gyakorold, úgy nem olyan megrázó élmény, ezen a kesztyűn pl csak ritkán kell csavarni :-D Vagy pedig válassz olyat, amit lehet segédtű nélkül tekergetni (ahol csak 2-2 szemet kell megcserélni, ott még tökéletesen működik, ahol több van, ott azért már előszedem a segédtűt).

      Törlés
  2. Na én meg ezt a segédtű nélkülit nem tudom elképzelni, de tervben van, hogy idén kipróbálom. szép lett ez a szett, a MosóMsát is szerettük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp próbáld ki, sokkal gyorsabb, mint a segédtűs módszer, és meg lehet vele spórolni a plusz egy kütyüt. Amikor Dani először látott segédtűvel bűvészkedni, kicsit ledobta a láncot. Ha egy izé van a kezemben, az horgolás, ha kettő, az kötés. Na de ez HÁROM 😃

      Törlés