2013. december 2., hétfő

Csoportszellem a kötőtűmben

Mostanában akármibe kezdek, abból közös kötés lesz. Ez jó nagyképű szöveg, a valóság csak annyi, hogy a múltkor akartam kötni egy vagány piros sapkát, és segítséget kértem a mintaválasztáshoz. Jó kis beszélgetés alakult ki, és közben persze mások is kedvet kaptak a sapkakötéshez. És hát éppen erről szól a közös kötés, leánykori nevén a KAL, vagyis Knit Along. Sok ember szándékosan ugyanazt köti egyszerre, ez egyrészt mókás, másrészt hasznos, mert rögtön meg is beszéljük a tapasztalatokat, meg persze a világ folyását is :-)

Az enyém végül ilyen lett, egy kicsit kicsi, de azóta már van másik, csak az babarózsaszín. Ez meg Bori unokahúgomé lesz.


Fonal: Nako Sport Wool a Barkából
Tű: 6 mm (körkötőtű, KnitPro)
Minta: Capucine (ingyenes a Ravelryn)

Közben pedig az történt, hogy megtetszett ez a fonal. Arra gondoltam, hogy úgyis már ezer éve szeretnék egy kardigánt kötni magamnak, de általában már ahhoz se vagyok elég kitartó, hogy elkezdjem, mert tudom, hogy soha nem fogom befejezni. Ebből a jó kis vastag fonalból viszont haladós lenne, és nem utolsósorban jó meleg is. Megint együtt ötleteltünk a lányokkal, és valahogy megint nem maradtam egyedül a kardigánkötő szándékommal.

Már itt tartok, ez lesz a gallér. Na jó: valójában éppen csak elkezdtem :-D



Fonal: Nako Sport Wool
Tű: 5 mm-es KnitPro (és majd 6-os is lesz később)
Minta: ez a Golden Wheat kardigán Veerától (nem ingyenes a Ravelryn) 

Szóval látjátok, annyira tudom befolyásolni a tömegeket, hogy magam is meglepődöm. Most már biztos, hogy pályát tévesztettem. Legközelebb diktátor leszek :-D

Update: itt látható ugyanez rózsaszínben, kicsit nagyobb méretben.





4 megjegyzés:

  1. úgy meghoztad a kedvem ehhez a sapkához, hogy majdnem dobtam félre mindent, beleértve a munkámat is, csak hogy nekiláthassak:) de csak majdnem. aztán észheztértem és elnapoltam:)
    nagyon klassz lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na és bírod még Capucine nélkül, vagy azóta már kötöttél kettőt is? :-D Én végül a rózsaszínűt is elajándékoztam, majd meglátom, nekiállok-e harmadszor, hogy nekem is maradjon végre :-D

      Törlés
  2. kibírtam:) egyelőre... de van rá esély, hogy karácsony után rávetem magam:)

    VálaszTörlés