2018. február 20., kedd

Januári kisruha

Majdnem elfelejtettem dokumentálni a lányom Sproutlette ruhácskáját, pedig minden szerencsétlenkedés dacára végül jól sikerült.
Vastagabb fonalat választottam hozzá, azt hittem, hogy jó lesz úgy, ahogy átszámoltam, aztán kb. mindenhol nagy lett, kivéve a karkivágását, ami meg most éppenséggel nem kicsi, de legalább jól megakadályozza, hogy jövőre még hordhassa Zuzi ezt a rucit mellénynek. Sebaj, van egy ruhája MOST. A szülinapján különös kegyetlenséggel összekente csokitortával, kimostam, vállfára akasztottam, és néha nézegettem.
Ma aztán megvilágosodtam, hogy nem ezért melóztam vele annyit, jól ráadtam Zuzira, és megint nézegettem, csak most vele együtt :-)


Az elején levő minta miatt tetszett meg először ez a ruhácska, ha jól emlékszem. Meg mert egy elég aranyos kislányon mutatták be. 


Hátulgombolós, ezt a szép csicsás gombot még a nagymamám dobozából guberáltam ki pár éve, hogy majd valamire jó lesz. És tényleg :-) 


Ez a szegély... az eredeti minta szerint (az ugye vékonyabb fonalra íródott) kb. 18 cm után kell elkezdeni a leveles mintát. Csakhogy én elfelejtettem, hogy a vastagabb fonalamból bizony-bizony jóval előbb kellene, így aztán nem rajtam múlt, hogy mégse bokáig ér, csak eddig. 


Na jó, bevallom, kiküldtem a Youtube-ot a tévé képernyőjére, és a ruhatulajdonos kivételesen a szokásosnál több Gryllus Vilmos-videót megnézhetett, hogy egyhelyben maradjon pár percig :-D  

Fonal: Kacskaringó Bonbon
Tű: 4 mm


4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszi :-) Mire ideérek válaszolni, lassan ki is növi.

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Eléggé cuki bír lenni, bár elölről néha nagyon ordít, de hátulnézetből olyankor is aranyos :-D

      Törlés