2015. november 29., vasárnap

Kis fekete 2.0

Nem is gondoltam volna, hogy egy egyszerű pompon ennyire fel tud dobni egy sapkát. Tudtam, hogy divatos, láttam - másokon - hogy jópofa, de amikor kíváncsiságból vettem néhány különböző színű műszőr "hógolyót", nem számítottam erre az eredményre.

Miután az első kis fekete sapkám NAGY fekete sapka lett, elhatároztam, hogy gyorsan kötök még egyet, hát milyen dolog már, hogy a saját játékomban egy szépnek szép, de igazából bontásra váró darabbal képviseljem a manufaktúrát.

A maradék rövid idő csak olyasmire volt elég, amit vastag fonalból akár egy nap alatt meg tudok kötni még én is. És akkor már kipróbálom a pompont is - gondoltam.
Szerintem ezek csak a szűk, fejrecuppanós (alias szopottgombóc) fazonú sapkákon mutatnak jól. Nem akartam csupa simát kötni, de bonyolult mintát, tekervényes csavarásokat se terveztem, mert az meg nem halad, hiába a vastag fonal.

Minden kiválasztási szempontnak megfelelt a Saleikko, amiről ugyan nem tudom, mit jelent, viszont ingyenes minta, vastag fonalra íródott, és kifejezetten kisméretű felnőttsapka a végeredmény. Az egyes csavarásokat segédtű nélkül is pikk-pakk el lehet végezni, a geometrikus minta pedig könnyen átlátható és megjegyezhető.

Arról nem is beszélve, most nem azért, mert én csináltam, de eszméletlen jól mutat ezzel a bazinagy pomponnal :-)


Minta: Saleikko, ingyenes a Ravelryn
Fonal: Relax
Tű: 3,5 és 4 mm

Egyébként a tegnap befejezett, annyira nem fekete, viszont törtfehér Honey sapka is megkapta a magáét, és bár Dani azt mondja, hogy nagyon retro, mert fehér és kötött,  szerintem igenis tök jó lett :-D Nem is tudnék választani, hogy melyik tetszik jobban, még szerencse, hogy nem is kell, mert egyik se az enyém :-)


Minta: Honey, ingyenes a Ravelryn
Fonal: Mosó Masa
: 3,5 és 4 mm

Figyelem, ez itt a reklám helye! A pompon lelőhelye a Fonalbolt

4 megjegyzés:

  1. Egyik szebb, mint a másik - de ne kérdezd, melyik! Kívánatosak nagyon. (Én még mindig nem tudtam fotózni az enyémet, ezúttal lemaradok, asszem.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De hát fényképezz egy akármilyet, amilyet sikerül, és az nekem tökéletes lesz. Ha pedig a saját blogodba másmilyet szeretnél, akkor azt majd egyszer megcsinálod :-) Úgy nem jó? Úgyis csak holnap (december elsején) készítek összesítést, hátha addig be tudsz illeszteni egy fényképezést :-)

      Törlés
  2. A fehér nagyon tuti :) Kérek engedélyt a meghunyászkodáshoz, de én csak most állok neki a kis fekete sapinak... De villámgyorsan dolgozom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Téged ismerve ma estig még kettővel elkészülsz simán. Itt mindenki gyorsan köt, kivéve én.
      Egyébként időközben úgy döntöttem, hogy nekem a fekete tetszik jobban :-)

      Törlés