2015. július 12., vasárnap

Alternatív csomagolópapír

Egy morcos tizennégyévesnek a legjobb névnapi ajándék a zsebpénz, na de az ember az unokahúgának nem csúsztat oda csak úgy az asztalon kétezer forintot, hogy vegyél magadnak valamit, kisanyám.

Pillanatnyilag sk ajándékkal jobb nem próbálkozni, mert gyanús, hogy egy lanyha köszi meg egy lesajnáló tekintet lesz a lelkes nagynéni jutalma, tehát NEM, én aztán nem horgoltam pénztárcát egyáltalán, csak egyedi csomagolásban adtam át az ajándékot. Ez már csak nem baj.

A világon három szín létezik: fekete, sötétkék és szürke. Fekete és szürke pamutfonalból csak Catania-vastagság volt itthon, de sötétkékből találtam valamivel vastagabbat, ez lényeges szempont volt, mert csak három órám volt az egész ügyre.

Szerencsére ingyenes mintából elég sok van, választottam egy ígéreteset, és sikerült is időben befejeznem, illetve hát majdnem, mert a szálvégek eldolgozását és a szegély ráhorgolását már a vendégségben fejeztem be. (A szegély könnyen leszedhető, és akkor az egész sötétkék, hátha akkor nem ciki.)

Azért az eredeti valahogy jobban néz ki, de nem mondanám, hogy elégedetlen vagyok. Ha kimostam-vasaltam volna, szebben állt volna a képen. Ha meg öreganyámnak kereke lett volna, akkor ő lett volna a villamos. (A bort én ittam, nem a kiskorú ünnepelt :-)

Fonal: régi Barka Fészek, meg még egy kis maradék bizonytalan eredetű, vékony világosszürke pamutfonal
Tű: 4 mm (a szegélyhez csak 3)


UPDATE: A MORCOGÓSNAK TETSZIK!!!! :-)

2 megjegyzés:

  1. Tizennégy évesen is, morcosan is, biztosan örültem volna egy ilyen "csomagolásnak" :) (és most is ) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én 14 évesen szerintem nem biztos, szóval simán megértettem volna, ha úgy alakul :-)

      Törlés