2015. február 14., szombat

Segítség, nem stimmel a fonalam színe!

Na hát EZ a méreg, nem a cián. Vettem ebből a fonalból két gombolyagot, de valószínűleg eddig még sose láttam egyiket se természetes fénynél, mert csak ma ért a kellemetlen meglepetés: az újonnan becsatlakoztatott gombolyag nem pontosan ugyanolyan színű, mint amivel eddig kötöttem.

Van az úgy, hogy ugyanabból a fonalból az egyes festések egy-egy árnyalatnyit eltérnek egymástól. Nem sokat, de mégis.
Csak éppen annyit, hogy a kötésünkre ránézve szörnyű... á, nem is szörnyű, csak olyan enyhébb kétségbeesés fogjon el.

Mert ilyenkor tök fölösleges az új fonallal folytatni a munkát. Arról a cseppnyi eltérésről nem az jut az ember eszébe, ha ránéz, hogy juj, ezek a színek majdnem egyformák, hanem épp ellenkezőleg: ordít róluk, hogy különbözőek.

A két, korábban egyformának tűnő színről itt bizony egyértelműen kiderül, hogy sajnos köszönő viszonyban sincsenek egymással. Egy teljesen elütő színnel sokkal jobban jártam volna.És hogy ezzel mit lehet csinálni?
Konkrétan semmit. Mérgelődni esetleg lehetne, de azt ilyenkor már minek.

Meg lehetne próbálni szerezni valahonnan egy másik gombolyagot, ám ehhez elengedhetetlen, hogy meglegyen a fonal címkéje, és azon a festés kódja (nincs, nyilván, mér' is lenne). Meg ez amúgy is zsákbamacska. Remélem, most mindenki jól megtanulja az én káromon, hogy az ilyesmire vásárláskor kell odafigyelni.

Nekem az a szerencsém, hogy a kardigán alja és a gomboláspántja amúgy is kék, ezért most úgy fogok dönteni, hogy csíkos helyett mégis inkább legyen az ujja teljes egészében kék. Meggondoltam magam. Sőt, mindig is úgy terveztem. Kéken sokkal jobban néz ki. Nem, nem is akartam csíkosat. Én? Csíkosat? SOHA! :-D

5 megjegyzés:

 1. Szia, bocs, hogy ismeretlenül belekérdezek, de nem lehetne úgy, mintha DIREKT lenne más színű szürke? Ha egy sorral hamarabb kezdenéd el a kék csíkokat, akkor a sötétebb szürke a két kék csík között kezdődne el, nem közvetlenül az eredeti szürke után, és tökéletesen koncepciózusnak tűnne az egész. Szerintem az nem lenne béna, hanem nagyon is jól nézne ki. És akkor nem is kellene meggondolnod magad. :)
  De biztosan szép lesz csíkozatlanul is. :)
  Üdv, Jutka

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi a javaslatot! Már vissza is bontottam a régi bézsig, onnan kékkel folytattam egyből. Kipróbálok pár csíkot így is, aztán meglátom :-)

   Törlés
 2. Nekem is az jutott eszembe, hogy ha nem írod, hogy ez baleset, simán hinném, hogy direkt ilyen más színű, mert a három szín amúgy szépen illik egymáshoz. Jól írja Jutka, hogy egy kis átgondolással nagyon is szépen működne ez.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megnézem, és aztán valószínűleg meg is mutatom. :-)

   Törlés
 3. Szerintem pont úgy tervezted eleve, ahogy a legvégén fog kinézni, még jó hogy! :) Hé, csaj vagy, jogodban áll annyiszor meggondolni magad, ahányszor csak akarod!!!! :)

  VálaszTörlés