2015. február 1., vasárnap

A kardigánkötés félelmetes dolog

A Zinternetnek megoszlik a véleménye arról, hogy mekkora egy újszülött keresztben (18-tól 25 cm-ig mindent láttam), szóval erősen vakarom a fejemet, mert éppen egy olyan újszülöttnek igyekszem kardigánt kötni, akivel még nem mutattak be minket egymásnak.

Mindenesetre végül egy olyan méretet választottam, ami egyes források szerint nagyobb újszülöttre, más források szerint pedig párhónapos kisfókára lehet jó, ezzel talán olyan nagyon nem trafálok mellé.

Ha jól sikerül a próbálkozás, azzal két legyet is üthetek egycsapásra, mert egyrészt újabb darabbal bővül a szép lassan készülgető Welcome Baby ajándékgarnitúra, másrészt meg újabb mumust küldhetek végre a padlóra azzal, ha életemben először nemcsak elkezdek, hanem be is fejezek egy felülről kezdett raglánfelsőt, na nem mintha máshonnan kezdve már sikerült volna ez a produkció, bár ezelőtt már többször is nekiálltam különböző méretekben és vastagságokban. Aztán mindig feladtam és megfutamodtam.

Pillanatnyilag így néz ki az eleje:
Ez a hátulja:Itt pedig a szaporítás:Szerintem én vagyok rá a leginkább kíváncsi, hogy mi sül ki belőle. Remélem, kardigán :-)2 megjegyzés:

 1. Szia!
  Segítséget szeretnék tőled kérni. Végül mekkora méretet választottál? Milyen fonalból kötöd? Mert nekem is kéne kötnöm egy április elején születő kislánynak, és fogalmam sincs a babákról. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenféle mintát és méretet összekevertem, és még nincs kész :-) Amint befejezem és átadtam (vagyis kiderül, hogy mennyire trafáltam bele - vagy mellé -), leírom a méreteket, jó? Ha nem tenném, az nem szándékos, szóval emlékeztess majd nyugodtan! :-)

   Törlés