2015. január 10., szombat

Visszatérés Fair Isle viharos szigetére

Most megint norvégmintát kötök Anett miatt, mert ő kezdte :-)
A DROPS ingyenes mintáján, a Montreal fantázianevű virágos sapkán dolgozik most boldog-boldogtalan, és bár általában pont csakazértse szoktam az ilyenekbe beállni (ld.sose volt és momentán úgy gondolom, hogy nem is lesz SBS-kendőm), most én se bírtam a vezérhangyával.

A legutóbbi fair isle-próbálkozásom mérsékelt sikerrel járt, valójában tökéletes eredményre most se számítok. Sok bajom van még: eltévedek a mintában, nagyon nem éreztem még rá a megfelelő fonalvezetésre, váltakozik a feszesség, minden egyes tűváltásnál light idegrohamot kapok, és kevésnek érzem a meglévő két kezemet, mikor a kétféle fonal, bal és jobb kötőtű meg a damil hatfelé akarnak mászni), de már látom, ahogy kirajzolódik a minta, és ez tetszik, tehát időnként azért megveregetem a vállam. Máskor meg lebontanám a fenébe az egészet, mert összességében túl lazának tűnik, olyan trottyosan lóg minden szem - na de majd talán a blokkolás katonásan sorbaállítja őket.

Persze ezek gyerekbetegségek, és sok gyakorlással gyógyítható is mind, szóval azért optimista vagyok, csak ezen a fázison túl kell esni. Bár a kolleginák közül eddig még mindenki csak szuperlatívuszokban beszélt a fair isle egyszerűségéről, gyors és könnyed elsajátíthatóságáról, haladós és szórakoztató mivoltáról, én egyelőre még nem tudok ilyesmiről beszámolni :-D

Mindenesetre ha befejezem, biztos hogy nagyon büszke leszek életem második norvégmintás sapkájára, ami valójában az első IGAZI :-)







6 megjegyzés:

  1. Az "elsők" olyan szépek. Még ha úgy gondolja az ember, hogy azonnal lebontaná, de mégis, az a mester-darab. A végére megtanít mindenre, amik miatt amúgy a sarokba vágnánk őket. :) Nekem nagyon tetszik, kitartás! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Hát igen, a végén biztos, hogy szeretni fogom, meg nem lesz ez vészes, de pl. rögtön az elején összekevertem a mintaszínt a háttérszínnel, és ezt képes voltam MOST észrevenni, szóval derülnek még ki ilyen kis turpisságok :-D De akkor is az enyém!!!! :-D

      Törlés
  2. A fotón a kis rendetlenségek egyáltalán nem látszanak, szerintem is nagyon szép a munkád. a fair isle nekem nagy mumus, egy-két egyszerű próbálkozás után szerintem úgy is döntöttem, hogy ezt majd inkább nyugdíjas néniként sajátítom el. Hajrá neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én most úgy tűnik, ilyen mumusirtó korszakomat élem. A végén még befejezem a Golden Wheat kardigánt is :-D (na, EZT most én magam se hittem el)

      Törlés
  3. Én láttam élőben, és nem látok semmi komolyabb bajt vele... főleg, hogy az első ilyen darabod...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes, mert ahol voltak legalább 3 szemes szakaszok ugyanabból a színből, ott jobban tudtam figyelni a hátsó fonal feszességére. Ahol csak 1,2,2,2,1,1,2,1 stb, ott nagyon utálatos volt, és szerintem ott sokkal rondább is. Majd nemsokára úgyis találkozol vele, bár még akkor se lesz kész :-D

      Törlés