2014. október 13., hétfő

Könyvbemutatót szerveztünk

Nem köszöntötte ágyúdörgés, tudomásom szerint sehol nem gyújtottak örömtüzeket, és a tévében se adtak róla hírt, amikor a Cser Kiadónál nagyjából egy héttel ezelőtt szépen csöndben megjelent Kenyó Bea első könyve, a Horgolt ez + az.

Na de minek az embernek ellenség, ha vannak barátai is, Beával ilyesmi nem történhet anélkül, hogy a régi jó Barka-banda el ne kezdené törni a fejét, hogy ezt miként lehetne valahogy mégiscsak megünnepelni.

Neki is láttunk tehát egy könyvbemutató meglepetésbuli szervezésének, amire Bea gyakorlatilag az első percben rájött, de mivel rendes, nem akart minket lebuktatni, ezért nem szólt semmit, hanem hagyta, hadd szórakozzunk. Hogy a háttérben pontosan mennyit röhögtek rajtunk az ő János című férjével, szerintem azt jobb, ha örökre elfedi a jótékony homály.

Mindenesetre mindent úgy csináltunk, mint a "nagyok": termet dekoráltunk, volt nyitóbeszéd, kérdések a szerzőhöz, dedikálás, koccintás, ajándék, meg rengeteg süti.


Bea mindannyiunknak személyre szóló ajánlást írt a könyvbe, amit - utólag talán ezt is bevallhatjuk - valamivel korábban kézhez kaptunk, mint ahogy igazából hozzá lehetett volna jutni. Ezúton is üzenem az utókornak, hogy ebből a könyvből nem az egyes számú dedikált példány fogja majd egyszer a legtöbbet érni az árveréseken, hanem az a titkos mínusz tíz, ami megelőzte :-D



Bár Bea maga azt állítja, hogy Annás pisztolyt tartott a fejéhez, és rákényszerítette, hogy pont ezek a minták szerepeljenek a könyvben, szerintem ez egyáltalán nem igaz.
Egyrészt, mert Annás ilyesmit soha nem tenne, másrészt pedig egyértelműen Beára vall az a praktikus érzékenység, amivel a mintáit összegyűjtötte. Rutinos ingázóként többnyire a jól "utaztatható", menet közben is előkapható darabokat részesítette előnyben, miközben csupa-csupa hétköznapi használatra szánt - és nem utolsósorban valóban használható! -  tárgyat tervezett. Ügyesen rámutatott, hogy ha valami praktikus, az nem jelenti azt, hogy nem lehet ízléses, és ha valami "szépet" akarunk készíteni, akkor az nemcsak dísztárgy lehet, sőt!

Egyszerűen elkészíthető, praktikus és bájos dolgok gyűjteménye ez a könyv, csupa olyasmi, amit készíteni, adni és kapni is jó, és olyan otthonos érzést áraszt az egész, mint egy tányér friss, meleg házi sütemény, amit egy bögre kakaó és egy kedves mosoly kíséretében eléd tesznek, amikor hazaérsz.

Teremtsük meg mi is ezt a hangulatot, horgoljunk együtt Beával ezt meg azt :-)



5 megjegyzés:

  1. Most tényleg azt akarod, hogy sírjak...? :')

    Köszönöm, megint és újra..! Nagyon szeretlek benneteket ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne sírjál, mert különben kénytelen leszek kitörölni az egészet, pedig olyan jól megírtam :-D <3

      Törlés
  2. "Jobb, ha örökre elfedi a jótékony homály"
    Nem olyan sokat nevettünk inkább kíváncsi érdeklődéssel vártuk "az Eseményt".
    János, a férj

    VálaszTörlés