2014. június 2., hétfő

Szándékos önsorsrontás csipkefonallal

Aki úgy gondolja, hogy a kötés egy megnyugtató, kikapcsoló tevékenység, és közben az ember elengedi a hétköznapok összes feszültségét, kisimulnak az idegei meg a ráncai, és félóra után úgy teszi le a tűket, hogy nnnnnna, most fiatalodott tíz évet - az nagy tévedésben van, vagy még nem kötött semmit az idegtépő, agysejtpusztító Drops Lace fonalból.

Egyrészt ugye iszonyatosan vékony. Ez még nem lenne baj, más csipkefonalakat simán köt az ember 2-3 számmal nagyobb tűvel, és a végén mégis szépek lesznek, de a Lace nem, sőt, ez ronda lesz tőle, szóval 3,25-ösnél nagyobbal meg se mertem próbálni. Izé. Nem mondanám, hogy haladós. Toporog egyhelyben, és nem igaz, hogy egy hónapja kötöm, és még mindig SEMEKKORA.

Másrészt csúszik, könnyen leszaladnak a szemek, aztán szöszös, ezért nehéz bontani (tudom, nem kell elrontani), szóval minden szépsége ellenére utálatos egy fonal.

Pozitívabban szemlélve viszont úgy is mondhatjuk, hogy minden utálatos tulajdonsága ellenére nagyon szép fonal, puha, nőies, selymes fényű, lágy esésű, tehát miután lehiggadtunk, és hajlandóak vagyunk csúnya káromkodások nélkül újra kézbe venni a kötést, büszkén gyönyörködhetünk a szépen lassan, de azért apránként mégiscsak haladó munkánkban :-)


Muir a hetedik ismétlés tájékán. 




12 megjegyzés:

  1. Lacet kotni igenis jo.Punktum.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézni jobb :-D (csak ahhoz előbb meg kell kötni, az tény :-D )

      Törlés
  2. természetesen Anettnak mindig igaza van, de ezt a Lace-t igenis fárasztó kötni, és tényleg csúszik, meg úgy néz ki blokkolatlanul, mintha megkóstolta volna Buksi, és mégis szerelem van vele, fogalmam sincs miért

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem szerelem még nincs, nem vagyok benne biztos, hogy túl gyakran kerül majd elő a Lace, de egyrészt egyszer ki kellett próbálni, másrészt meg hát tényleg szép :-)

      Törlés
  3. Ne rémisztgess, három Dropslace projektet is tervezek a nyárra....!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te se kötöttél még belőle ezelőtt? Akkor majd az első után eldől, hogy hányat fejezel be :-D (Én ennyire vékony fonallal még soha nem dolgoztam. Kicsit nehéz az összeszokás :-) )

      Törlés
    2. Mondjuk én azt már előre eldöntöttem, hogy duplaszálas menetek lesznek, az tuti. Máskülönben meg se próbálnám. :-)

      Törlés
  4. Megjöttem magam is, a hozzá nem értő, véleményezni: gyönyörű!
    De elhiszem, amit mondasz. Kitartást!

    VálaszTörlés
  5. Köszi :-) Tetszik nekem is, csak kell egy kicsit nyávogni :-)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép. Az, hogy jó-e kötni, szubjektív. Én is kötöttem már 1300m/100g-os fonalból 3-as tűvel, akkor szerettem is. Gyönyörű csipke lett, de nem vágyom rá újra.
    Az viszont tagadhatatlan, hogy gyönyörű lesz a stóla. Nem tudom, miből kötném meg, de ahogy mutatod, egyre inkább foglalkoztat a gondolat..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 1300m/100g? Te jó ég. Azt látni egyáltalán szabad szemmel? :-O De azt el is hiszem, hogy gyönyörű lett (meg azt is, hogy sohatöbbé).
      A magam részéről ha ennek még egyszer nekiállnék, akkor talán Baby Alpaca Silk lenne.

      Törlés