2014. május 15., csütörtök

Mehet vissza a balettbe ugrálni

Amikor az összes négyzettel elkészültem, és megterveztem, milyen sorrendben fogom őket összeállítani, akkor a kisasztalon raktam ki a végleges verziót... ami aztán hetekre ott is maradt, mert közbejöttek mindenféle más, halaszthatatlan és "azonnalakarom" projektek. Közben én egészen hozzászoktam, hogy az asztalon "terítő" van, mert a sok színes négyzet éppen úgy nézett ki. Egyébként nálam soha az életben nem volt terítő sehol, és álmomban se gondoltam volna, hogy egyszer majd azt szeretném, hogy legyen. Mégis, amikor elkezdtem összedolgozni a blokkokat, és láttam, ahogy fokozatosan elfogynak, az asztal valahogy olyan üresnek tűnt nélkülük.

Tegnap este, amikor befejeztem az összehorgolást, és a kész függönyt felfűztem a vitrázsrúdra, azonnal muszáj is volt feltennem a konyhaablakra, hogy aztán ma reggel, már világosban, egyértelművé váljon, hogy sajnos egyrészt túlságosan sötét lesz tőle a konyha, másrészt meg egyáltalán nem is illik oda. Szinte könyörög, hogy vegyem már le végre.

Egye fene. Én ugyan nagyon szerettem volna egy vitrázsfüggönyt, de ha egyszer terítő akar lenni, akkor legyen terítő. Nem fogok vele vitatkozni, visszateszem a kisasztalra este. (Nem is baj, hogy nem horgoltam meg a tervezett akasztó-hurkokat a szélére, így legalább nem kell lebontanom.)

Azért megmutatom bevetés közben:






Minta: Romantic Memories (eredetileg takaró) a DROPStól, megvan magyarul is
Fonal: Catania (mind a hat színből 1-1 gombolyag), a Fonalboltból 
Tű: 3 mm-es
Inspiráció: Karin aan de haak 








6 megjegyzés:

  1. Nekem kicsit vad színek ezek, de terítőnek tényleg jó lehet. Ha ezt kiheverted, csinálj fehérből az ablakra, szerintem az is nagyon szép, és talán nem sötétíti be annyira a konyhát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fehérből, meg vékonyabból, meg más mintával :-D Majd egyszer. Egyébként erős a gyanúm, hogy a mostani konyhámba egyáltalán semmiféle horgolt függöny nem illene, de sebaj, legalább megpróbáltam. Most ajándék kistakaró jön, az még szép kihívás lesz :-)

      Törlés
  2. Szép az ablakon is, olyan, mint a templomok ablakain a színes ólomüveg képek - de a fény (főleg a konyhában!) mindennél fontosabb. Terítőnek is gyönyörű lehet. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azóta már rég kupi van az asztalon, és egyelőre nem lehet rárakni semmit, de majd elpakolok, és jöhet a terítő :-)

      Törlés