2014. május 11., vasárnap

Horgolásterápia szörnyű idők esetére

Ha igyekszem optimistán fogalmazni, akkor a legpozitívabban talán úgy foglalhatnám össze az elmúlt időszakot, hogy ocsmány szar napjaim vannak. Jólesik ilyenkor színes gombolyagok között tölteni legalább a vasárnapot, de igencsak meg kell gondolni, mi az, amiben nem bírok nagy kárt tenni a megmaradt három életképes agysejtemmel.

A türkiz kardigánt tegnap már elrontottam, a legtöbb, amit ma tehettem érte, hogy visszabontottam addig, ahol legutoljára biztosan jó volt, és többször nem nyúltam hozzá.
A Muir fel se merült, a csipkének is meg magamnak is ártanék vele, ha most valahol belegabalyodnék.

Jobb nekem ilyenkor horgolni, kisebb a kockázat. Hosszú ideje darabokban hevernek az asztalon a vitrázsfüggönynek szánt színes négyzetek, hát akkor nosza, itt az ideje, hogy megembereljem magam, és haladjak végre ezzel a projekttel is.

A mintaleírásban javasolt, cikkcakkos összehorgolás (láncszemsorral haladunk két négyzet szemközti oldalai között, és három láncszemenként minden harmadik szemnél rövidpálcával rögzítjük egyszer itt, aztán ott, stb.) egyrészt nem nézett ki jól, másrészt nem hozta az elvárt, üvegablak-szerű hatást, így új megoldás után kellett néznem.

Duzzogva próbáltam megúszni egy majdnem félórás Youtube-videót a Flat-braid join nevű csatlakoztatásról, amit Kati (a Fonalbolt webáruház üzemeltetője és a Tanulj horgolni! blog szerzője) ajánlott, majd miután magáról a módszerről megtaláltam a nekem való képes-szöveges leírást, mégis visszasunnyogtam a videóhoz, mert ott azt is bemutatják, hogy lehet megállás, vágás, eldolgozás és megállás nélkül összehorgolni akárhány blokkot. Mire sikerült átlátnom a folyamatot, le is higgadtam, bónuszként pedig megtanultam az új fonal csatlakoztatásakor keletkező fonalvég azonnali eltüntetését.

Itt tartok most, és a fénykép készítésénél ismét bebizonyosodott, hogy legyen kint akármilyen szutyadék borult, esős idő, az még mindig előnyösebb megvilágítást biztosít, mint amit bent a panelban én valaha is össze tudok hozni. Háttérben a szándékosan ronda linóleum még jobban kiemeli a feketével keretezett színes négyzetek tarka vidámságát.


Eddig egészen meg vagyok elégedve.



6 megjegyzés:

  1. ortureic Billy ??????

    Nem akarooooook még egy ilyen catchpát! :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kívánságműsor :-P

      Törlés
    2. Ha két rr lett volna az o után, lehet, hogy nem is írom be. :P De ha valaha írok egy Trónok harca-szerűséget (nem fogok, megígérem!) az egyik szereplőnek okvetlen ezt a nevet fogom adni... :P

      Törlés
    3. Mindjárt vissza is kapcsolom én ezt a szóellenőrzést, nehogy az én lelkemen száradjon, ha nem találsz majd nevet a szereplőidnek :-D

      Törlés