2014. március 9., vasárnap

Rövidujjú, kötött, és nem kell

A Judit nevű már hónapok óta zaklat, hogy ujjatlan vagy rövidujjú kötött felsőt akar. Kiástam az aljnövényzetből 4,5 gombóc megfelelő(nek látszó) fonalat, kerestem a Ravelryn megfelelő(nek látszó) mintát, Judit jóváhagyta, én nekiestem péntek este, az utolsó gombolyagnál tartok, majdnem kész, erre a Főnökasszony az előbb enyhe undorral közli, hogy NEM KELL. Igaz, elkövettem azt a hibát, hogy leboleróztam a kardigánját (ami pedig tulajdonképpen mellény, ha már itt tartunk), és úgy tűnik, ezt nem tudja nekem megbocsátani, pedig azóta már helyesbítettem.
Most már tényleg nem tudom, befejezzem-e, de szerintem megcsinálom, aztán körülnézek, el tudom-e ajándékozni, a Juditkát meg széjjelvágom.


Lefelé kb. akkora lesz a hossza, mint a most meglévő sima rész még egyszer. Annál talán kicsit kevesebb.

Update. Még mindig nem kell. Pedig szerintem jó.


8 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lesz. Mondanám, hogy passzold át nekünk, de Vikire még biztosan nagy. Sajnos.

    VálaszTörlés
  2. Tetszik is Juditon kívül mindenkinek :-D Már el is ajándékoztam!

    VálaszTörlés
  3. Ismerős a helyzet - gondolom mindenkinek, akinek kamaszodó lánya van... Szerencsére nálunk már nagyon közelitenek a méretek (vagyis ami neki jó, az nekem is) - igy ha neki nem tetszik, akkor én hordom. A mellény nagyon jó lett - nekem is kell egy ilyen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi nem egyforma méretet hordunk a húgommal, mert ő egy picit magasabb, és sokkal vékonyabb nálam. Felpróbáltam ugyan a mellényt, de tragikusan néztem ki benne :-D Én ezt egy fizetős mintából kötöttem meg, ami roppant hülye ötlet volt a részemről, mert elfelejtettem, hogy már hónapokkal korábban elmentettem egy ingyeneset, ami majdnem ugyanilyen: http://www.ravelry.com/patterns/library/garter-stitch-swingy-sweater

      Törlés
    2. Köszi a tippet - ez teljesen úgyanolyan!

      Törlés