2014. március 28., péntek

Huszonnégykezes

Volt régebben egy elég jól összeszokott társaság, a Keddi Közös Kötés állandó résztvevői, nyugodtan nevezhetjük magunkat a fonalbolt holdudvarának. Nem elég, hogy a fizetésünk jelentős részét ott költöttük el, de a végén már majdhogynem beköltöztünk, és munka után nem hazamentünk, hanem a Barkába, elvileg "kötni", de egyébként meg bandázni.

Szóval mi most összefogtunk, titokban csoportosultunk, és némi egyeztetés meg több szavazás után eldöntöttük, hogy készítünk egy takarót Lucának, aki nemcsak azt a merényletet követte el, hogy eljött a Barkából, de ráadásul még el is költözik Győrbe hogy elég messze legyen tőlünk.

Tizenketten voltunk, fejenként nagyjából 10 darab négyzetet készítettünk (ki kicsit többet, ki kicsit kevesebbet), mindenkinek ismerős vastagságú pamutfonalból. Mindössze annyi megkötés volt, hogy egy-egy négyzet úgy saccperkábé 10x10 cm legyen, az összedolgozást megkönnyítendő. A blokkok színét és mintáját minden résztvevő eldönthette, abban maradtunk, hogy direkt nem lesz koncepció, mindenki mindent horgolhat, minél tarkább és vidámabb kavalkád lesz a végeredmény, annál jobb.

A kéthetes határidő végére 135 tiritarka négyzetünk volt, ebből egy kis tetriszezéssel összeraktuk a takarót, végül hárman összedolgoztuk, vagy inkább ketten összedolgozták, én meg úgy tettem, mint aki segít.

Mielőtt átadtuk, kivittem egy kicsit sétálni a Feneketlen tóhoz.





Az átadás rendben lezajlott, Luca nem bőgött, viszont ha jól láttam, akkor örült a takarónak, ami tényleg igazi huszonnégykezes munka :-)

A Titkos Tizenkettő pedig:
Eszter, a Gumipók 
Annás a Kertből 
Zsuzsa
Peony, aki Anett
... és nem blogol, vagy legalábbis nem tudok róla, ha igen:
Szilvi
Bea
Kata
Réka
Kriszti
Viki
Tündi
(...és a maradék az én vagyok).






6 megjegyzés:

  1. Fúú, én biztos elbőgtem volna magam:) Fantasztikus lett, klasszak vagytok!
    Külön jó benne, hogy nem volt koncepció, hanem mindenki belerakta magát, és mégsem katyvasz lett belőle, hanem egységes szépség.

    VálaszTörlés
  2. Nekünk is nagyon tetszett a végén! (De azért odaadtuk :-)
    Olyan jó volt keresgélni benne, hogy melyik blokk kié :-)

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon szép. A takaró és a gesztus is.

    VálaszTörlés
  4. De jó, hogy vannak ilyenek (emberek és kezdeményezések, meg olyanok is, akik megérdemlik)! :o)

    VálaszTörlés
  5. A legtöbb cuccom még dobozokban van... De ez a takaró volt az első, amit kicsomagoltam! Ezúton is köszönöm Nektek, Lányok, tényleg nem bőgtem, de azért nagyon meghatódtam :). Nagyon hiányoztok!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, az Első Gyarmati Pikniken is használatban lesz majd hamarosan :-)

      Törlés