2013. november 5., kedd

A zoknikról

Zoknit kötni eléggé addiktív dolog. Eleinte kicsit rémisztő benne az, hogy vékony fonalat kell két és feles tűvel kötni, amitől úgy alapjáraton mentsen meg engem a jósors, én 3,5 mm alatt ugyan szóba nem állok kötőtűvel (a kivételek természetesen csak a szabályt hivatottak erősíteni), de a zokni, az MÁS. Haladós, tele van apró kis kihívásokkal, és mindig időben érkezik el a következő feladat, mielőtt még az előzőt meg lehetne unni. Egyetlen baj van vele, amikor az első elkészül, és az ember elégedetten hátradőlne, akkor eszébe jut, hogy ja, akkor most van még egy ugyanilyen, és az viszont már nem izgalmas. Van is egy kisebb rakás fél pár zoknim raktáron, együtt várjuk az ihletet, hogy végre megkössem a párjukat.

De erre is van megoldás, magic loop technikával egyszerre is köthetjük a kettőt, nekem az idei zokniszezonban az lesz a feladatom, hogy ezt megtanuljam.

Addig is megmutatom, hogy eddig melyik mintát használtam minden zoknimhoz. Teljesen érthető, részletes, minden trükköt elmagyaráz, és képekkel is illusztrál. Tessék, ez itt az, és kössetek zoknit, mert amúgy nagyon jó móka!

2 megjegyzés:

 1. Én szeretek zoknit kötni:)
  Nálunk itthonra az anyakötötte családi zokni a menő, ami arról "híres" hogy mindenkié ugyanolyan, csak különböző méretben. :)
  Általában vastagabb fonalból, 5 tűvel, és 3-as tűkkel kötöm. :)
  Nekem az jobban megy mint a magic loop

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én meg azóta se fejeztem be.... :-D Pedig újat kéne kezdeni, mert találtam egy jót!

   Törlés