2016. október 9., vasárnap

Izmir sapka

Ezt a sapkát Szilvi kolléganőm az anyukájának kérte még az előző tél végén. A fonalat meg is vettük hozzá, de aztán annyira kitavaszodott, hogy már senkit nem érdekelt egy meleg téli sapka, így a megvalósítást mostanra halasztottam.

A megadott fonalvastagsághoz a minta valami egészen elborult kötéspróbával dolgozik, olyat én szerintem sose tudnék produkálni, de gond egy szál se, van egy sapkám Karismából, 3,5-ös tűvel kötve, kipróbáltuk, hogy annak jó a mérete. Leszámoltam, és már meg is voltak a tökéletes adatok :-)

Ezt a sapecot fentről, a feje tetejétől kell kötni, így felhasználhattam, amit a Vivid takaró négyzeteinél tanultam, a középről kifelé kezdést. (A szaporításhoz használt lifted increase meg zoknikötés közben ragadt rám valamikor.)

Nagyon tetszik, szerintem egy kicsit olyan Nagy Gatsby-feelingje van. Mókából ki is próbáltam, tudok-e magamnak '20-as évekbeli sminket is csinálni hozzá, de szerintem nem igazán sikerült, Dani meg finnyogott, hogy így nem nézek ki jól, szóval úgy sejtem, nem nagyon kell ezt a flapper girl-stílust erőltetni.

De a sapka tényleg jó, legszívesebben magamnak is kötnék egyet, ha nem lenne húsz másik. És ha kötnék, akkor viszont nemcsak úgy körbetekerném a fonalat a szélén, hanem valami látványos dekorációt varrnék rá, vannak ötleteim. (Csak hát akkor se kell még egy sapka... EGYELŐRE.)




Minta: Izmir hat (ingyenes)
Fonal: Drops Karisma, épp egy picivel több, mint egy gombolyag, kb. a legalsó fordított sávhoz kellett újat kezdeni
: 3,5 m



7 megjegyzés:

  1. Szerintem csini a sminked, de értem a Dani szempontjait. :-) A sapka klassz, és jól áll (biztosan smink nélkül is).

    VálaszTörlés
  2. Nem sminkellenes egyébként, sőt, meg is dicséri, ha jól sikerült, úgyhogy valószínűleg tényleg csak a stílus nem tetszett neki. A kép nem adja vissza úgy, de a valóságban elég erős volt, mindennapokra én se alkalmaznám.

    A sapkán még mindig nagyon erősen gondolkodom, hogy kell-e nekem is, vagy kibírom nélküle. Lehet, hogy anyósom kap ilyet karácsonyra, a legutóbbit úgyis elhagyta.

    VálaszTörlés
  3. Elhiszem, hogy a zéletben erősnek tűnt a kence, meg akkor is nagy hűhák szoktak lenni, ha egyébként nem színezed magad, de így képen nekem tetszik. A sapi is jó, nekem is elbírna még egy kis díszítést, meg kéne újra tanulnom kötni (is)...

    VálaszTörlés
  4. Elhiszem, hogy a zéletben erősnek tűnt a kence, meg akkor is nagy hűhák szoktak lenni, ha egyébként nem színezed magad, de így képen nekem tetszik. A sapi is jó, nekem is elbírna még egy kis díszítést, meg kéne újra tanulnom kötni (is)...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sminkelek amúgy nap mint nap - jó, a boltba esetleg lemegyek nélküle, de sima dolgozós hétköznapokon azért van egy alap, ami nélkül nem szívesen indulok el :-) Szóval annyira nem újdonság, de ez most vastag sötétszürke meg erős piros volt, és hát az azért nem olyan kis szolid, "szépítő" smink, mint általában :-)

      Törlés
  5. Ez a sapka tökjó, olyan egyszerű, és tényleg mégis hozza a húszaséveket, jók az ilyen egyszerűnagyszerű cuccok. És a smink is jól áll!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Továbbra is gondolkodom, hogy akarok-e magamnak is :-D De valószínű, hogy nem lesz, mert elég hosszú listám van, amit mind a baba előtt kéne befejeznem.

      Törlés