2016. június 18., szombat

Luca szé.... ja nem, Lauri kendő

Annás neve elég komoly garancia rá, hogy amit ő tervez, az meg van tervezve, rendesen le van írva, és a végén biztos, hogy jó lesz, szóval ami rajta múlik, azt ő a maga részéről megteszi, viszont sajnos meghorgolni nem tudja az ember helyett, azt egyénileg kell valahogyan kivitelezni. Például lehet lassan is. Április óta küzdöttem ezzel a kendővel, és csütörtök reggel végeztem el az utolsó simításokat.

Nem biztos, hogy jó szó a küzdelem, mert valójában egyáltalán nem is nehéz, de pont annyira oda kell figyelni rá végig, hogy háttérhorgolni igazából ne lehessen, tehát nem beszélgetős, nem filmnézős, nem kocsmázós minta. Mindegy, kész van :-)

Két gombolyag Malabrigo lace fonalból horgoltam 2,5 mm-es tűvel, ha jól számoltam, a 800 méterből 40 sor jött ki, plusz a pikós-cikkcakkos szegély. Nem bántam meg ezt a zöldes-lilás-átmenetes árnyalatot (Hummingbird névre hallgat), mert így a kendő szigorúan ismétlődő, de sosem egyforma színű geometrikus mintája egyrészt a gyerekkori játék kaleidoszkópokra emlékeztet, másrészt a felvillanó élénkzöld foltok miatt a lomb között beszűrődő napsütésre is.

Nem is csoda, hogy a kertben fényképeztük le.


A színe csak ott látszik, ahol kitöltöm mögötte a hátteret, egyébként olyan lenge csipkés, hogy szinte teljesen áttetsző.
Azért a piros műanyagcsipesz is ott van a szeren, de itt jobban látszik a kendő egyben.


Vállra véve ilyen elegáns.


Az öcsém meg ennyire hülye :-D

4 megjegyzés:

 1. A kendő gyönyörű, az öcséd meg cuki. :-) 2.5-es tűvel én még sose horgoltam felvarrható kis horgolt virágnál nagyobb dolgot, számomra elképzelhetetlenül nagy meló lehetett ez!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Harminchat éve ismerem, és talán nem a cuki lenne az első szó, amivel jellemezném, de eszméletlen showt csinált egy szál csipkekendőben, bermudával �� Olyan kép is van, ahol én épp visítva röhögtem rajta, de azt inkább nem tettem fel �� (és a két és feles tű tényleg büntet )

   Törlés
 2. Csodaszép lett a kendő, nagy türelem kellett hozzá (meghajlás). :-) Nagyon jó fej az Öcséd! :-D
  A színe nagyon tetszik... :-) Nálam még mindig nincs készen a rózsaszín Akoya... az a 2,5-es tű valahogy... nem is tudom... nem tetszik a színe... :-D Nem szeretem a zöld horgolótűket :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg nem egy barátságos méret. Feketében se. Csillaghegyen is ezzel szórakoztam már, de nem akkor kezdtem, hanem sokkal korábban, mert tudom, hogy Bea is velem együtt fogott bele, de ő addigra pont végzett. Én meg nem. (hajrá rózsaszín Akoya, a végeredményért megéri egy kicsit szenvedni :-)

   Törlés