2016. március 23., szerda

Haladási napló - nemMoody

Mondjuk eddig se nagyon dokumentáltam, szóval ez akár így is maradhatott volna, de aztán meggondoltam magam, és teszek fel egy helyzetjelentést a kardigánomról, ami már megint csak MAJDNEM olyan lesz, mint amilyennek kéne. NemMoody :-)

1) A fonalmennyiség adott volt, és én úgy gondoltam, hogy elég lesz, de ez csak azért van, mert nem tudok szorozni, és már az elején eltévedtem vagy 150 méterrel. Zsebet eleve nem is terveztem, de így állógallérja se lesz.

2) A visszahajtott gallér helyett Szilvi kitalálta nekem a visszahajtott szegélyt, aminek a belső oldala valami egészen másból van. Na, nekem még ebből az egészen másból is sikerült megtalálnom az otthoni készletben azt a fonalat, amivel a leginkább takarékoskodni kell, és minden centit kihasználni, különben ez is kevés lesz.

3) Először direkt a nyakát meg az ujját fejeztem be, hogy aztán az összes maradékot tolhassam bele a hosszába nagy erőkkel, de még így is rövid lesz, márpedig nekem semmi nem áll jól, ami nem ér félfenékig. És ez nem fog. Mondjuk mivel 60 dkg, mosás után a súlya majd húzza egy kicsit lefelé, ez valamit javíthat a helyzeten.

Egyébként tök jó kötni, haladós, nem unalmas, tetszik a szabása (A-vonal, csak relatíve rövid tűn kötöm, ezért nem tud kisimulni az alja), és imádom, hogy titokban szivárványos lesz minden szegélye. A gombokról még nem határoztam, a fémszürke meg a narancssárga vannak játékban, de még ezt is olyan remekül intéztem, hogy mindkettőből van hat darab, gomblyukból meg hét :-D



Szerintem napokon belül elkészül, és akkor is meg fogom mutatni, ha csúnya lesz, meg akkor is, ha én leszek csúnya.

11 megjegyzés:

  1. Gombból egy szürke, egy narancs, egy szürke, egy narancs, és így tovább, amíg el nem intézted mindegyik gomblyukat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Virágos narancs és sasos fém, vadállat lesz :-D :-D

      Törlés
  2. Tök jó és senki nem tiltja meg, hogy az alján más színből meghosszabbítsd. Talán nem csíkosra, mertaz kevéssé előnyös, de color blocking stílusban. A gombból meg 6 narancs és egy lila, ami elüt vagy pink vagy egyéb nagyonmás. Tuti lesz, kíváncsi vagyok nagyon a végére!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én tiltottam meg a color blocking stílust, mert nem igazán tudok vele kiegyezni sajnos :-) (A mostani 93-as Morbidone meg sajnos eléggé más színű, tehát tulajdonképpen azzal is color blocking stílusú lenne, de nem lesz :-D ) De a nagyonmás gomb az meglesz valószínűleg, bár a Gombudvar sincs olyan eszméletlenül messze, és a többit ott vettem tegnap :-D

      Törlés
  3. Várom, hogy mi sül ki ebből a minden-pont-nem-elég-jaj-nekem holmiból :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még akár jó is lehet, megszakértettük a Barkában. A hossza pl. most úgy tűnik, véletlenül mégis jó lesz :-)

      Törlés
  4. Ezek a cuccok sikerülnek néha a legjobban, drukkolok és várom a végeredményt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most én is nagyon izgulok, mert tényleg bármi lehet, akkor fog kiderülni, amikor elkészül, és addig már csak alig pár sor van hátra :-)

      Törlés
  5. Le a kalappal az elszántságodért! Nekem már ennél kevesebb is elég lett volna, hogy lefejtsem az egészet, sőt a fonalat is évekre eltegyem. Nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre!!! Ami meg a gombokat illeti, hát a képeken a háromgombostól a tízgombosig mindenféle változatot látok, úgyhogy akár vissza is bonthatsz egy gomblyukat, és még nyersz is vele pár cm fonalat... :) A minta szerinti passzét kötöd majd az aljára, vagy olyasmi szegélyt, mint fölül van?
    Jutka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szegény fonal már így is évekre el volt téve :-D Az a baj, ha lebontom, sose lesz belőle semmi, újrakezdeni meg nem szoktam soha a csődbe ment projekteket, nagyon lelankad olyankor a lelkesedésem. Bontani nem lehet, épp a hossza az egyik kardinális kérdés - de ahogy Annásnak írtam pár sorral feljebb, most úgy tűnik, hogy az talán stimmelni fog mégiscsak. Hetedik gombot simán szerzek, ha arról van szó, az előző dózist is csak tegnap vettem :-) (A passzéja is ugyanilyen "eltérített" verzió lesz, visszahajtott, belül tarka szegély.)

      Törlés
  6. Itt szurkolok a háttérben, csak ennek nem adtam még hangot. Kíváncsi vagyok a végeredményre!

    VálaszTörlés