2016. február 11., csütörtök

Sztracsatella-sapi

Szeretik a kolléganőim ezt a bányásztörpe-fazont, Edina is ilyet kért. NAGYON zsákosat, hát jó, legyen.

Ennek a sapkának az a különlegessége, hogy nem használtam hozzá mintát, hanem egy kép alapján egyénileg fejlesztettem ki. Mivel az eredeti is cirmos volt, én is két szál összefogásával értem el ezt a "sztracsatella"-jelleget, ezt már nem tudom, ki mondta rá az irodában, de elég jól elkapta a lényeget.

Az eredeti fekete-fehérhez képest ez egy szál sötétkék Soft Wool, meg egy szál krémszínű Brushed Alpaca Silk összefogva, mert pont csak ilyenek voltak a Barkában, de nem baj, mert tök jó lett a végeredmény. A fonalpárosból 4-es tűvel kb. 18 szemes próbát hoztam ki simakötéssel, és végül elég vastag, nagyon meleg, ámde kissé vattacukorszöszös fejfedő lett belőle.

A mintájához nem kellett agysebésznek lennem, hosszú, felhajtható 1x1-es passzé után sima- és lustakötés váltogatja egymást, ettől lett ilyen lazán "csíkos". Jó hosszú egyenes szakasz után a szemeket gyorsan fogyasztottam el, és hopsz, már kész is volt.

Kicsit drukkoltam, hogy vajon Edina tényleg ilyet akart-e, de szerencsére igen. Eredetileg fényképezkedni nem szeretett volna, de rákényszerítettük szerencsére meggondolta magát.






Minta: saját
Tű: 3,5 és 4 mm
Fonal: Soft Wool és Drops Brushed Alpaca Silk

4 megjegyzés:

  1. Klassz, bohó darab, és hát nem hátrány, hogy a divatos fazon ellenére "nemjönszembe"!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...de majd divatot teremt, és mindenki ilyet akar :-D

      Törlés
  2. Azért nagy szerencséd van, hogy nem pulcsikat kérnek a kolléganőid...
    Ez a sapi is jó lett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kérni kérnének szerintem, de azt nem kötnék, csak sapkát és nyakmelegítőt. Pulcsit még saját magamnak se kötök, úgyse lenne kész sose :-) Másoknak megígérni tök felelőtlenség lenne.

      Törlés