2016. február 16., kedd

Retro csíkos hajléktalankesztyű

Régóta szerettem volna megkötni a Great Weekender Mitts nevű kézmelegítőt, és most végre megint nem kötöttem meg.

Pedig már a fonalat is évekkel ezelőtt megvettem ám hozzá, és pont ez volt a baj. A minta ugyanis sokkal vastagabb fonalra íródott, én meg azt nem néztem, csak betáraztam hozzá három tiritarka gombolyag Drops Alpacát. Amikor nekiálltam volna, egyből kiderült a turpisság. Gyorsan megnéztem néhány ingyenes mintát, csekkoltam a szemszámokat, aztán összeraktam belőle a saját verziómat, ami természetesen nem a Great Weekender, mert hosszas fontolgatás után úgy döntöttem, hogy a harmadik színből nem hosszában futó díszcsík lesz, hanem mind a hármat váltogatom folyamatosan.

Azért még nincs kizárva, hogy kap valami dekorációt pluszban, pl. egy sor apró gombot hosszában, de egyelőre itt megálltam, és örülök neki.

Tegye fel a kezét, akinek NEM volt gyerekkorában ilyen színekből bojtos sapkája. Lehet, hogy nekem felnőttkoromban is lesz, mivel egy csomó fonal megmaradt :-D





Minta: végül tulajdonképpen a Striped Fingerless Mittenst használtam sorvezetőnek, nem a Great Weekendert
Fonal: Drops Alpaca
Tű: 3 mm
Smink: rhinovirus brutalis

6 megjegyzés:

  1. Smink: :-D
    A kesztyű csoda vidám, receptre kéne felírni mindenkinek ilyenkor február derekán!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen komoly és hosszadalmas válogatás eredménye ez a három szín. Valami jó élénk kombinációt akartam összerakni, hát nem mondom, hogy nem sikerült 😊 Most gondolkodom, hogy csősál vagy bojtos sapka legyen a maradékból.

      Az arcszínem meg majd helyreáll, örökké nem maradhatok náthás 😊

      Törlés
  2. Klassz kesztyűk, (én most akarok először kesztyűt kötni, lehet hogy lekoppintom a tiédet!) és a bejegyzés is annyira vidám, mint a színei, olyan jót nevettem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a valóság :-D Itt, kéremszépen, nem próbálom elhitetni, hogy a kötés az fenékig tejfel :-D Ha a kedves olvasók jókat kacarásznak azon, hogy én időnként mit művelek kikapcsoló, megnyugtató fonalcirógatás helyett, akkor az egyik célomat már el is értem :-D

      Te is csak ilyen ujjatlant szeretnél? Ahhoz teljesen jó ez a minta, de inkább kösd egy picikével rövidebbre, nekem nagyon össze akar gyűrődni meg visszahajtódni, ha bármit csinálok a kezeimmel.

      Törlés
  3. Nagyon vidám... mégha sárga is van benne :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jobb, ha tudod, hogy az ZÖLD :-D (tényleg az, legfeljebb csalóka a kép - élőben egyértelműen zöldnek látnád szerintem)

      Törlés