2016. január 31., vasárnap

Sapka sapka hátán

Iszonyú, hogy milyen régóta nem blogoltam semmit. Nem mintha nem kötnék egyébként, csak a saját ujjatlan kesztyűmet például még nem sikerült befejeznem, mert közben teszteltem egy sapkát Kutas-Keresztes Áginak, azt meg addig - gondolom-, nem illik mutogatni, míg a minta meg nem jelent.

Tiszta szerencse, hogy Anna kolléganőm is kért tőlem egy kötött sapkát, amit most hétvégén pikkpakk össze is dobtam. Drops Nepallal gyorsan megy a munka, de sapkát csak azok készítsenek belőle, akik biztos, hogy nem érzékenyek a gyapjúra, mert ez a fonal nem pihepuha. Feltétlenül ki kell próbálni a fonalboltban, hogy milyen érintése van, és akit szúr, inkább csak olyasmit kössön belőle, amit nem a puszta bőrén visel. Jó, a sapka és a fejünk között is ott a hajunk, de értitek, mire gondolok :-)

A Twist and Slouchban az a csalás, hogy első ránézésre úgy néz ki, mintha a passzérésze csupa-csupa csavarásból állna, de közben meg nem, mert igazából egy sincs - vagyis ezek csak trükkös "látszatcsavarások", ezért aztán tényleg lehet vele hasítani. A felsőrész meg harisnyakötés, 26 cm-nél 3 menetben elfogyasztva, jó buggyos szatyorsapka. Valahogy a legtöbb mindenki ezt a fazont kedveli.

Itt én vagyok a bemutatóember, holnap meg átadom Annának, és meglátom, hagyja-e magát lefényképezni. Ha igen, hozok majd új fotókat, ha meg nem, akkor mindegy, az én fejemet már megszoktátok :-D




Minta: Twist and Slouch (ingyenes)
Fonal: Drops Nepal
Tű: 4 és 4, 5 mm





7 megjegyzés:

  1. Ööö, hát nekem leginkább a gúgli-fordító a barátom (sajnos) az angol mintáknál, az meg úgy értelmezi ennek a látszatcsavarásnak a leírását, hogy "Kötött a következő két öltéssel össze (ne húzza ki őket a tű), majd kötni az első öltést (legtávolabbi jobb öltés) önmagában és csúsztassa a két öltéssel le a bal tűt a jobb tűt." (:-/) Mármint hogy két szemet összekötök, de nem veszem át a jobb tűre, hanem a jobb oldalit még egyszer lekötöm, és csak ezután megy a jobb tűre a két szem? Vagy hogyan? Megtennéd, kérlek, hogy vázolod pár szóban magyarul? Mert amúgy nagyon tetszik a sapi, az meg különösen szuper, hogy (talán) még csak át sem kell emelgetni egymáson a szemeket! Előre is köszönöm!
    Jutka

    VálaszTörlés
  2. Persze :-) De egyébként teljesen jól értelmezted. Két szemet simán összekötsz, de még otthagyod a bal tűn, és az elsőt még egyszer lekötöd, és csak ekkor szeded le balról az eredetit. Egymáson átemelgetés nincsen!

    VálaszTörlés
  3. Ez de jó! Köszönöm szépen! :-)
    Úgy irigylem azokat, akik ilyeneket ki tudnak találni. Pedig talán csok bökdösni kéne ide meg oda, és nézni, mi lesz belőle...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én se nagyon szoktam magamtól kötni...szerencsére annyi szuper minta van, nem vagyunk hátrányban mi se, akik nem tudunk ilyesmit fejből kitalálni :-)

      Törlés
  4. De milyen jól áll neked is, a szín is, meg a fazon is. :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép ez a minta, és tényleg nagyszerűen áll neked, köss magadnak is ilyet!

    VálaszTörlés