2016. január 8., péntek

Kisokos lábszármelegítőkhöz

Verocska kérdezte, hogy szerintem a kötött lábszármelegítőt hogyan lehet hordani, ehhez készítettem az alábbi összeállítást. Azért tudjatok róla, hogy a divattal foglalkozó internetes oldalak szerint a lábszármelegítő már akkor is ciki volt, amikor én úgy nagyjából három téllel ezelőtt összedobtam a sajátomat.  Én meg ezzel már akkor is pont ugyanannyit foglalkoztam, mint most.

Érdekes, hogy valamiért többet nem kötöttem azóta, pedig az akkor készült fekete levélmintás lábszármelegítőmet szanaszéjjel hordom. (Na de majd most, ugye, kedves Stephen West :-D )

Mutatok gyorsan néhány fényképet, amiket összeböngésztem a témához, mindegyik a Pinterestről származik.

De először is íme az enyém, trampli kis Martens-csizmácskával a hóban. A mintájából nem sok látszik, de az nyilvánvaló, hogy VAN :-)



Amikor kész lett, azonnal a napi outfitem alapdarabjává vált, mivel gyakorlatilag még aznap estem egy akkorát, hogy elrepedt a bokám. Az egyhetes fekvőgipszet ugyan megúsztam, és járógipszet se kaptam, de két hónapig bokarögzítőt kellett hordanom. Emiatt természetesen a cipőim közül is kb egy vagy két párat tudtam felvenni.  Ősszel és télen én legszívesebben szoknyát hordok harisnyanadrággal, és akkoriban különösen jól jött, hogy a ronda fehér műanyag bokarögzítőt valamivel el tudtam takarni.

Szoknyában tornacsukával persze nyilván nem voltam túl elegáns, de nemigen volt sok más választásom.


Amikor már visszatérhettem a normális cuccaimhoz, sokkal jobban szerettem inkább bakanccsal hordani.


Persze bokacsizmához is teljesen jó.


Meg magassarkú félcipőhöz, ilyesmi félmagas szárúhoz. De én mondjuk inkább kívül hordom, hogy rálógjon.




Lapossarkú fűzőssel szintén jól működik, főleg, ha legalább félmagas a szára.


Sőt nekem még ez a verzió is belefér, ha a munkahelyemen benti cipőre váltok, akkor elő szoktam fordulni így a folyosón. 

+1: Ki nem hagynám a sorból a korcsolyát :-)



Nagyjából ennyi. Én nadrághoz nem veszem fel, mert csak bő, egyenes vagy trapézszabású farmert hordok, ahhoz meg minek. Bár ha nagyon fáznék, és mindenképp kéne térdig egy pluszréteg a nadrág alá, végül is miért ne. Szűkszárú nacikhoz meg ugyanúgy mehet az összes fenti kombináció, mint ahogy szoknyához is.


4 megjegyzés:

  1. Évek óta hordok lábszármelegítőt nadrág alatt, bokacsizmához! Valami térdmelegítőt is ki kellene találni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom, főleg praktikus okból, és nem azért, mert jól néz ki :-D Lehet egyébként térdmelegítőt is kötni!

      Törlés
  2. Anna is kért tőlem lábszármelegítőt. Azzal sem tudtam eltántorítani, hogy a nyolcvanas évek női ugráltak ilyesmiben :) Szóval kötnöm kell neki...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó, de régóta tudjuk, hogy Annácska nem követi a divatot, hanem diktálja 😊 Úgyhogy csak kössél neki! 😊

      Törlés