2015. március 31., kedd

A második törpekardigán

Elkezdtem egy újabb kiskardigánt, mert mostanában csőstül érkeznek az újabb és újabb kisbabák a baráti körben.
A múltkori félelem és rettegés után - hogy ebből most mekkora kell, biztos nem fogom tudni befejezni, nem lesz jó a babára és/vagy nem fog tetszeni Lucának, és nem adja rá, meg hasonlók - némileg kinyílt a csipám, tudom, hogy képes vagyok rá, és igazi bulikötésnek érzem a feladatot.

Másik mintát választottam, illetve elsősorban másik fonalat. A tavaszra való tekintettel a Cotton Merino-készletemet húztam elő (saaaaaajnos kellett is vennem hozzá, mert az egyik szín kilógott a sorból, muszáj volt kicserélnem), és abból álltam neki, de mivel ez vastagabb, mint a Supremo, új mintát is kellett keresnem. (Louise Tilbrook: Fuss Free Baby Cardigan)

Úgy döntöttem, ez végig csíkos lesz. Emiatt mindjárt az elején bele is futottam abba a problémába, hogy ha "kfb"-vel szaporítom a raglánvonalat (vagyis a jelölő előtti és utáni szemekbe kétszer öltök, egyszer a hátsó, aztán az első szállal is kötök egy simát), akkor az mindig fel fogja hozni a másik színt, és úgy fog kinézni, mintha véletlenül fordítottat kötöttem volna sima helyett.


Az első két szaporítás után elég bánatosan néztem, hogy ez így ronda lesz, és ki kéne találnom valami másik módszert inkább, vagy pedig ne legyen csíkos mégse.
De végül úgy döntöttem, hogy megvárok még néhány ismétlődést, mert lehet, hogy ha ez "rendszeres", akkor viszonylag egységes mintázatot fog adni, és még akár jól is nézhet ki.

És hát az van, hogy bejött, szerintem nagyon jópofa kis raglánvonal lett, örülök neki, hogy ennél maradtam:




Ahogy a képen is látható, azóta már leválasztottam az ujjakat, és az oldalán "hasítok" lefelé. Igyekeznem kell, húsvétkor van az egyetlen esélyem odaadni azoknak, akik reményeim szerint majd eljuttatják a babucinak, mert nem tudom, mekkora a valószínűsége, hogy aztán egyhamar eljutunk Szegedre látogatóba.

És ha elkészül, akkor megint kezdhetek aggódni, hogy jó legyen a babára, tetsszen az anyukájának, adja rá, meg ilyenek, szóval épp, mint az előzőnél. Jobban belegondolva nem is változott semmi, csak a fonal :-D


4 megjegyzés:

  1. Szerintem tetszeni fog, ez már a részletfotóból is látszik. Tényleg klassz a raglán, kicsit olyan, mintha varrva lenne. Hajrá, hajrá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, igyekszem, remélem, nem döntök úgy, hogy visszabontom az ujjáig :-D (rezeg a léc, mert kicsinek látom... )

      Törlés
  2. Nekem teszik nagyon és köszi a mintát, ezt nem ismertem, de meg is kötöm gyorsan mert már csak 5 hetem van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, örülök, hogy tetszik! Majd muti, hogy milyen lett! 5 hétbe bele fog férni szerintem :-)

      Viszont cserébe esetleg, ha van olyanod, akkor tudnál mutatni egy nagyjából korrektnek mondjató mérettáblázatot? Köszi! :-)

      Törlés