2014. december 15., hétfő

Csőkötés, avagy hol éltem én eddig???

Van itt a csőkötésről egy nagyon jó kis leírás, nem akarok róla sokkal többet magyarázni, viszont az esetleg előfordulhat, hogy én sapkát soha többé nem kezdek máshogy, csakis ezen a módon.

Mert nézzétek, milyen szép lesz így a passzé alja:


A leírások szerint formatartó, rugalmas, nem nyúlik hullámosra, meg ilyenek. Ezt én boldogan elhiszem, bár bizonyítani még nem tudom, mert csak tegnap lettem kész. De az mindenesetre már most remekül látszik, mennyire jól néz ki mondjuk egy sima "cable cast on"-hoz képest. Olyan... komolynak tűnik, vagy nem is tudom, milyen szót használjak rá.

Ez a szürke izének látszó tárgy különben egy Catacomb sapka, amit Dani anyukája fog kapni ajándékba. Mondjuk a magam részéről simán megtartanám, annyira tetszik, csak akkor meg köthetnék neki újat, és nincs már annyi idő karácsonyig. Egyébként a fonalat én találtam ki hozzá: világosszürke Merino Soft és krétakék Brushed Alpaca Silk "házasításából" született ez a nagyon finom, nagyon meleg, bolyhos, puha anyag. Gondolom, szöszölni fog rendesen, de én most akkor is el vagyok tőle varázsolva, meg amúgy se az én kabátomat kell majd a ragadós hengerrel gurigázni miatta :-D

Persze felpróbáltam:


Minta: Catacomb
Fonal: egy-egy szál Merino Soft és Brushed Alpaca Silk összefogva
Tű: 4 mm


13 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszi! Pont úgy sikerült, ahogy szerettem volna, remélem, sikert fog aratni.

      Törlés
    2. Egészen biztos vagyok benne!

      Törlés
    3. ( Azt meg meg sem jegyeztem, milyen szép vagy - csak úgy ragyogsz a képen! )

      Törlés
    4. Köszi, jól éreztem magam éppen :-)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Remélem, Dani anyukáján is az lesz, majd beszámolok!

      Törlés
  3. Szép ez a sapka, és a két szál milyen szépen összesimul! A csőkötést köszi, én is kipróbálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, remélem, mosás után is ilyen szép lesz köztük az összhang.

      A csőkötés tényleg nagy találat, én a legutóbbi tesztsapkámnál találtam rá, és az utána jövő kettőt már direkt így kötöttem. Annyira máshogy néz ki, olyan igazi, befejezett, rendes :-)

      Törlés
  4. Szuper a sapka, ez a kép meg olyan, mintha a Nők Lapjába készült volna a rovatod mellé :D

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki a sapka széle, ne vedd sértésnek, de olyan, mintha géppel kötötted volna, olyan kis korrekt. Én is ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy veszem sértésnek! Úgyis mindig pont az a fő bajom, hogy nem dolgozom elég szép egyenletesen, és olyan "sufnituningnak" látom néha a munkáimat, na de EZT most végre nem :-D

      Törlés