2014. december 1., hétfő

Ahol a horgolt kendők teremnek

Annás kertjében még csak virtuálisan jártam, de gondolom, élőben is olyan lehet, hogy egy csomó gyerek, macska, fonalgombolyag és könyv gurul mindenfelé a virágok között.

Annásnak hihetetlenül érzékeny szeme van a szépre. Fogja a fényképezőgépét, csak úgy elkezd nézni, és mindig talál valamit, szerintem anélkül, hogy olyan igazán nagyon keresne. A legapróbb, mások számára eldugott részletek maguktól ugranak a gépe elé. Ha rásüt a nap egy pókhálóra, ha megcsillan a fény a víz tükrén, amikor olyan furcsa színe van annak a felhőnek, ő ott van, és látja. Ha valami megtetszik neki, akár csak egy hangulat, egy jóleső érzés, akkor bevonul a boszorkánykonyhájába, és addig pacsmagol és kever, amíg pontosan ugyanazt meg nem festi fonalban is.

Aztán ha már megfestette azt a fonalat, úgy van vele, hogy kigondol valamit, és meghorgolja. Vagy már sokkal korábban kigondolta. Néha megpróbál mintából is dolgozni, de azt öt perc múlva félredobja úgyis, mert sokkal jobb ötlete van.

Addig-addig gyűjtögette a sokkal jobb ötleteit, míg egyszer csak azok szépen összálltak egy könyvvé.


Annás kertjében az ember szívesen segítene szüretelni :-) Gyertek ti is, nézzétek meg, mi termett nála mostanában!

9 megjegyzés:

  1. Milyen szépen és találóan írtad le, hát Annás pont ilyen, pontosan! Én is alig várom, hogy kézbe vehessem a könyvét. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy "átjött" Annás a szavakon keresztül! (Én az akciós napon előrendeltem a könyvét, egy hét, és már meg is lesz, remélem :-) )

      Törlés
  2. Most tényleg meghatódtam :) Tényleg :) Remélem, tényleg ilyen vagyok :)

    VálaszTörlés
  3. Annás ilyen vagy. Tökre :) A könyvajánló pedig szenzációs!

    VálaszTörlés
  4. Es most, hogy szerzo lettel, kedves Annas, csinalhatnank iro-olvaso talalkozot is, hogy ne csak virtualisan jathassunk a kertben. Csak egy kosza otlet :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kéremszépen, az író-olvasó találkozó már eldöntött tény. Csak még azt nem tudjuk, mikor lesz, meg hol, meg hánykor, és kik jönnek el :-D

      Törlés
    2. És hogy melyik kocsmában lesz :))) Csak hogy oldjuk a hivatalos-ünneplős-kötelező dolgokkal járó feszültséget...

      Törlés