2014. szeptember 25., csütörtök

Végre kész a kistakaró

Voltak pillanatok, amikor nem igazán voltam benne biztos, hogy ez valaha az életben el fog készülni. De ez a nap is eljött.

Meg vagyok elégedve az eredménnyel, de most egy darabig szerintem nem fogok takarót horgolni, illetve ha mégis, akkor nem 3,5-ös tűvel, nem kétsoronkénti színváltással, ja, és soha többé Cotton Gold.

A takaró egyébként majdnem egy méter széles, kicsit több, mint egy méter hosszú, majdnem pontosan 5 gombolyag fonal van benne, vagyis 50 dkg, mert ez a fonal tízdekás kiszerelésben kapható.

Volt, amelyik színből kevés volt, ezért egy csíkkal kevesebbet horgoltam belőle, mint terveztem (almazöld - abból horgoltam az elején a próbát, gondoltam, hogy visszabontom, és beledolgozom a takaróba, de még úgy se lett volna elég), aztán volt, amelyik úgy lett elég, hogy először kevésnek bizonyult :-D Akkor egy fél sort visszabontottam, kicsit szorosabban újrahorgoltam, és végül nagy nehezen még maradt néhány cm, hogy tisztességesen eldolgozhassam.
A pinkkel viszont végig tudtam rövidpálcázni a két egyenes oldalt, és még mindig maradt belőle.
Szóval így lett olyan, amilyen :-D

Munka közben majdnem mindenhol eldolgoztam a szálvégeket, néhány azért még maradt a végére, illetve keletkeztek újak a szegély miatt. Ezeket még elrendezem, aztán kérek egy időpontot az átadásra.

Mindenesetre ma reggel kivittem a parkba fényképezni. Ilyen ügyesen modellkedett :-)




12 megjegyzés:

  1. Te meg ügyesen fotóztad :) Hajrá takarók! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úúúúúúú, most jut eszembe az Equaliser takaród, az még elég durva volt :-D

      Törlés
  2. Szép lett, még így napfény nélkül fotózva is látni. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Voltak ám a parkban napos foltok is, megpróbálkoztam olyan képet is vadászni róla, de szerintem elég bénán sikerültek, így kihagytam őket :-D

      Törlés
  3. Tök jó lett a takaró :) Én bármikor képes vagyok takarót horgolni, más kérdés, hogy esetleg évekig is eltart, mire elkészülök vele...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ezek után kétszer is meggondolom, hogy kell-e nekem ilyen otthonra is :-D Bár ha magamnak horgolnám, tényleg mindegy lenne, mikorra készül el. Így azért nem zárom ki teljesen. :-)

      Törlés
  4. Nagyon szép lett. :) Büszke lehetsz rá igazán. :))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép lett. A fonalat ne temesd el, szín és festékfüggő, milyen a CG. Én sokat, sokfélét használtam, szeretem.
    Takarót sokat horgoltam, kötöttem, néha jó azt csinálni. Bár a sok egyforma pálca...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most a maradékot ki fogom próbálni kötve egy kis darabon. Még arra is kíváncsi vagyok, hogy az első mosástól hogyan fog változni a szerkezete, a tapintása. Szóval tény, hogy egyelőre nem szeretem, de azért akad még néhány kísérlet, amit nem végeztem el vele :-)

      És igen, van az a hangulat, amikor az ember leül, és egyforma pálcákat akar horgolni egymás után.

      Törlés
  6. Nagyon szépséges, gratulálok! :-)

    VálaszTörlés