2014. szeptember 10., szerda

Döglött akták

És kardigánok.
Bár elsőre inkább csak egy.

Tavaly elkezdtem egy Golden Wheat kardigánt, aztán abbahagytam. Hiába a sok-sok évre visszanyúló kötős múlt, az "igazi" ruhadaraboktól mégis félek, mint a tűztől, ki is találom mindig, hogy most éppen miért nem próbálom meg.

Pedig annyiszor mondták már, hogy ha normális vastagságú fonallal és tűvel dolgozom, akkor ahány szemből egy nyamvadt pár zokni megvan, ugyanannyiból már akár egy kardi is kijöhetne :-D

A másik, hogy rondán kötök hatos tűvel.

Na de most már tényleg jó lenne megharcolni ezekkel a mumusokkal, és ha csak EGYSZER túljutok a raglánvonalon meg az ujjak leválasztásán, meg azon, hogy megtanulom magamhoz mérni, jó-e már, vagy mekkora kell még, szóval ha egyszer átlátom a folyamatot, akkor valószínűleg nem fogom ennyire túlmisztifikálni. Ha meg ronda lesz, akkor ronda lesz, tanulódarab.

Szóval ez a terv. Ma :-D


2 megjegyzés:

  1. Kitartàst és sok türelmet kívánok. :) Èn most egy kendővel vagyok így, mohair lace-ből, a negyedénél tartok és még mindig nem tudom, hogy jó tűvel csinàlom-e... :) Bontani ugye nem lehet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Neked is hasonlókat a kendőhöz! :-)

      (Megpróbálkozom azzal, hogy rendszeresen "jelentek" legalább magamnak itt a blogon, hátha annak lesz valami kényszerítő ereje :-D )

      Törlés