2016. november 4., péntek

Zoknisatratégiai gondolkodás

Semmiféle stratégiai gondolkodásból nem vagyok túlzottan a topon, viszont előbb-utóbb sok mindent képes vagyok megtanulni, ha másképp nem, a saját káromon.
Mint például most.

Feltett szándékom volt, hogy magic loop technikával egyszerre kötöm meg egy pár zokni mindkét "tagját", méghozzá lentről, azaz lábujjtól felfelé haladva.
El is jutottam a sarok rövidített soros részéhez - közben csak kétszer kötöttem össze egymással a jobb és a bal zoknit -, aztán ahol szépen el kellett volna fogyasztgatni a korábban betoldott lábfejmagasító szaporítást, ott megállt a tudományom, azok a szemek ugyanis éppenséggel nem voltak elérhetőek, megközelíthetetlen módon ott röhögtek rajtam a túloldalról.

Mondom, hogy mit műveltem, hátha más akkor nem fut bele.
1) Ha magic loopot használunk, akkor ugye külön-külön oldalon vannak a lábfejrész és a talprész szemei.
2) A magasító szemeket én mindkét zokni mindkét oldalán a lábfejrész tűire szaporítottam.
3) És ez volt a durva nagy hiba, mert a sarok kialakítása után a talprészen lett volna szükség rájuk, viszont - mivel útban van a másik zokni -, utólag nem lehet őket átrendezni anélkül, hogy ne kéne leszedned a tűről az egész disznóólat.

4) Hát nekem le kellett.


Mivel nincs két 2,5-ös damilos tűm, ezért az egyiket öt zoknitűre szedtem át. Mivel addigra csúfosul szétcincáltam a rövidített sorok szorosra húzott szemeit, jobbnak láttam inkább az egész sarokrészt lebontani a francba mindkettőről.
Most valószínűleg inkább egyesével kijavítom, aztán visszapakolom magic loopra ott, ahol már megint csak körben kell kötögetnem a szárakat.

Nem elég baj, hogy 44-es, még ráadásul el is rontom, megküzdök rendesen ezzel a karácsonyi ajándékkal. remélem, a tulajdonos majd méltányolni fogja, és hordja legalább.